• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Co sądzicie o Stuncie ?

Rozmowy o motoryzacji.
to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Co sądzicie o Stuncie ?

Postautor: to&owo » śr 29 gru, 2010

wiesz co próbuj na 1 ,bo mi na 2 podobnie się dział

Fuzo
Majster
Majster

Postautor: Fuzo » śr 29 gru, 2010

Ogar się do stuntu nie naddaje! Lepiej kup sobie coś za parę grosz i baw się w stuntowanie

adrol

Postautor: adrol » śr 29 gru, 2010

kup sobie hondę monkey silnik 125 i na każdym biegu będziesz mógł latać na kole, a stoppie jak masz wersje z tarczą z przodu to też nie ma problemu ;)
co do ogara to na kole też można latać ale nie radzę przy seryjnej ramie, należałoby wstawić tak jakby drugą rurę pomiędzy główką ramy a tyłem ;), wtedy można polatać na kole bez zmartwień.
Co do silnika i przełożeń, to na seryjnym silniku słabo, najlepiej wsadzić 125ccm, który ma wydajniejszą pompę oleju i większą moc ;), przy 50ccm na zębatce 12z to już można na 1 polatać, na początek przydałby się stelaż, no i na szprychowych kołach to też niezbyt, no i jeszcze stelaże boczne w razie nieuniknionych wypadków :)

Kawon

Postautor: Kawon » śr 29 gru, 2010

dobra ale jest taki problem że jedynka to krótka jest a ja chce chociaż te kilka metrów przejechać. najgorzej to pewnie jak się go już wyrwie to utrzymac równowagę popróbuje tak że jedną nogę na podnóżkach a drugą jakoś na siedzeniu. trzeba coś wymyśleć. a ty masz jakiś pomysł ??

[ Dodano: Sro 29 Gru, 2010 ]
stelaż to sobie zrobie ale klatki to nawet nie ma jak założyć. i niedługo będe robił silnik na 72 ccm i zębatke 12

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » czw 30 gru, 2010

wiesz co ja np jak na kole jadę ,to nogi opuszczam i tak trochę nad ziemią mam ( ja tam zadobry w tym nie jestem)

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

Postautor: Czyżu15 » czw 30 gru, 2010

ja też próbowałem ale troche sie boje o rame ;/ wole sobie gdzieś przed dziewczynami gume spalić niż rame i sztyce narażać takie jest moje zdanie ;p
only vag

Awatar użytkownika
dyzio0394
Weteran
Weteran

Postautor: dyzio0394 » czw 30 gru, 2010

Palenie gumy to jest to ;D Tylko od tego może nam się skrzynia sypnąć.
Obrazek
Moje SalmiÂątko ;D
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Zipp/Salmo/117212
Zapraszam!!! Komentarze mile widziane, na pewno siĂŞ odwdziĂŞczĂŞ. ;)

Awatar użytkownika
TaHa
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Postautor: TaHa » czw 30 gru, 2010

1-zawieszenie ogara się nie nadaje do stuntu [ najlepiej upsy ]
2-wzmocnić rame trzeba :D

Ogar w gruncie rzeczy nie wiem jak wam ale mi na 72cc i zębatce 15/46 bez problemu staje na koło i jest good :) Nie mówię tutaj o stawaniu ze sprzęgła i szuraniu nogami tylko z podnóżek albo siedzenia się stoi i dać opór gaz i staje lekko :)

Kawon1
Uczeń
Uczeń

Postautor: Kawon1 » czw 30 gru, 2010

jak wzmocnić ?? chyba jedynie gdzie może pęknąć to główka ramy. Taha jak byś wzmocnił tą rame ?

Awatar użytkownika
TaHa
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Postautor: TaHa » czw 30 gru, 2010

No przy główce i w ogóle tak jak adro napisał i wszędzie :)

adrol

Postautor: adrol » czw 30 gru, 2010

ja mam tak dobrze, że hondą dax 125ccm to latam szosowo, po zakrętach, a hondą monkey sobie szaleje, koła 8" zębatki 14/33 3 biegi, ładnie lata na 2 i 1, na sportowych oponach dużo lepiej się jeździ na kole i robi stoppie bez problemu, bo mają lepszą przyczepność, a jak miałem silnik 125 to przyśpieszenie godne 600ccm :D, ale tylko 50km/h, v-max 75km/h, no i lata na kole na każdym biegu, a jak się zapala na zapych to jak odpali na 3 biegu to odrazu leci na koło :D
to takie małe OT
jak dobrze się podrywa to przy międzygazie z 1 na 2 to powinien polecieć chwilę na kole :)

Kawon1
Uczeń
Uczeń

mój ojciec jest spawaczem to tam ją troche wzmocni tylko musze popatrzeć gdzie bo jeszcze w życiu nie widziałem ramy od ogara. ja próbowałem na 49ccm i zębatce15 i na biegu drugim na koło go też jakoś tam wyciągłem ale tylko chwile i zaraz mi spadał nie strzelałem ze sprzęgła czy coś w tym stylu oczywiście a teraz jak założe cylinder 72ccm i zębatke 12 zębów to myśle że będzie dobrze szedł na koło poćwiczę troche równowage i będzie dobrze. a koła jak to będą odczuwały ??

adrol

Postautor: adrol » czw 30 gru, 2010

szprychówki nie zbyt dobrze najlepiej alu założyć
na 72ccm i 12 powinien już ładnie latać
wzmocnić tak można (to hondy cub ale podobna konstrukcja ramy)
http://3.bp.blogspot.com/_Rl4IybrZWF0/T ... kaskus.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_Rl4IybrZWF0/T ... edrum2.JPG
http://1.bp.blogspot.com/_Rl4IybrZWF0/T ... 052861.JPG
tylko dałbym grubsza rurę i bardziej równolegle do tej oryginalnej, chyba wiece o co mi chodzi ;)

Kawon1
Uczeń
Uczeń

dzięki za foto ;] ale z ogarze nie ma chyba tej cieńszej rurki nie zmieściła by się. no i wzmocnić to gdzie ta rura dochodzi do widelca i powinno byś dobrze. nawet zwykły taki pierścień zrobić z jakiegoś drutu grubaweg obkręcić tym drutem to miejsce gdzie się ta rura styka z widelcem i pospawać to ładnie. do zakładania nowego cylko trzeba silnik wyciągnąć z ramy ??

Awatar użytkownika
prezes
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: prezes » czw 30 gru, 2010

adrol pisze:jak dobrze się podrywa to przy międzygazie z 1 na 2 to powinien polecieć chwilę na kole :)

Ja Ogarem tak samo robiłem :D Przy zmianie biegu z pierwszego na drugi gaz do oporu i strzał i wyrywało koło jakieś 20cm do góry :) Dodam że zębatki co w standardzie i cylinder również.

Wróć do „Moto-topic”