• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Zipp Xrace

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Bumek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Zipp Xrace

Postautor: Bumek » pn 30 kwie, 2012

Stefcio997 pisze:kj55555, zależy co chińczyki wsadzą, ja miałem 48. v-max taki bo masz pewnie inne przełożenie na łańcuchu (obiło mi się o twarz że niektóre mają mniejszą zdawczą dla przyśpieszenia, a blokada dalej tak że jedzie te swoje 50) więc może dla tego Ci się lepiej jeździ. Ale fakt faktem, ładny całkiem, i prowadzi się o niebo lepiej od salmo, a jak taki znajomy miał continental oponki to się wręcz klei i na luzie do kolana schodzi. I brzmi całkiem przyjemnie, tak samo jak junak. :)
A propos poprzedniej gadki o simkach, lżejszy wał, 8 kanałowy cylek 60ccm na 1 pierścieniu(wyżej się kręci, podobny nawet do 13k) i lata się na skrzyni 3 bieg po 75-80 na 4 biegowym nawet pod 90 niby(wszystko licznikowe), a są jeszcze skrzynie 5 biegów. Ale co do wykonania, miałem taki to tłok się rozpadł po 800km, i znowu wsadzony seryjny 50ccm, ale i tak na tych ostatnich bingach 17 latały takie po 70. ja na analu teraz licznikowe 65 pocisnę. Tyle że ja lecę maxa nim salmo się do 40 rozpędzi. więc nei wiem co za simki wy wyprzedzacie, chyba takie co jacyś emeryci jeżdżą.

Ja bym wolal wal z wypelniaczami, 5 bieg(jest na to miejsce), jakis lepszy wydech, szlif glowicy i cylinda i miod maszynerja :D

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pn 30 kwie, 2012

nie sądzisz chyba, że na 8 kanałowym cylindrze jezdził na nominalnym wydechu?

spawak,aoa/sp0 to podstawa aby jakoś się silniczek toczył :)

Awatar użytkownika
Stefcio997
Weteran
Weteran

Postautor: Stefcio997 » pn 30 kwie, 2012

Ja miałem spawaka lekko rozbebeszonego, brzmiał słabo, ale jechał lepiej, teraz na seryjnym cylku i słabym gaźniku się nie opłaca, nie czuć różnicy. A tak nawiasem, ten simek ma 29 lat, nie pamiętam ile przebiegu, ale też sowicie (chociaż jak na ten wiek kosmosu niema bo dziadek nim śmigał przez ostatnie 20 lat posiadania bardziej turystycznie), a cylek jest oryginalny (po szlifie ale oryginał) i tłok (pierścienie padły) lakier tez oryginał, opony barum są może nawet w moim wieku, po prostu zadbany. "Tjuning" tak jak mówiłem, się rozpadł, bo tłok poniszczył cylka. Tylko wał został z tego (wymontowany żeby był na maxa oryginał) i binguś, ale do większej pojemności. Więc wsadziłem anala (myślałem że zrozumiecie że chodzi o gaźnik Amal potocznie zwany analem), którego kupił jeszcze mój dziadek jak go miał.
She's not girl, she's so bad.
She's the best ride I ever had.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22630240

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pn 30 kwie, 2012

nie wiem spotkałem się jeszcze z nazwą "anal" do gaźnika amal. sorii !

Awatar użytkownika
Stefcio997
Weteran
Weteran

Postautor: Stefcio997 » wt 01 maja, 2012

michau_ek, Hmm, pewnie dla tego że jeździsz Ogarem 900 a nie simsonem ;p
trololoxd, na 5 biegowej pojemności mniejsze od 70ccm szybciej czują górki niż ty je widzisz :)
She's not girl, she's so bad.

She's the best ride I ever had.

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22630240

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Postautor: Bubles » wt 01 maja, 2012

Stefcio, nie uskuteczniaj swojej wsiowej gwary że gaźnik Amal = Anal. Simsoniarze też raczej tak tego nie nazywają.

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » wt 01 maja, 2012

Bubles pisze:Stefcio, nie uskuteczniaj swojej wsiowej gwary że gaźnik Amal = Anal. Simsoniarze też raczej tak tego nie nazywają.

nigdy w życiu się z taką nazwą nie spotkałem, ani na forum o simsonach ani w życiu codziennym...

Wróć do „Moto-topic”