• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Negatyw za pracę i części

Po transakcji wypadałoby wystawić komentarz kontrahentowi :)
Awatar użytkownika
Lunatyk^
Weteran
Weteran

Re: Negatyw za pracę i części

Postautor: Lunatyk^ » pt 09 sie, 2013

Napięty jest bo pewnie 82 ogniwa jest założony,też tak miałem,radzę Ci nie jeździć bo wyrwiesz zębatkę tą co napędza pompe oleju.

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » pt 09 sie, 2013

Lunatyk^, Jak założył 5 uszczelek pod cylinder to musi być napięty... Jak tak można zje*ać robotę... :[ :[
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Awatar użytkownika
kawalarz13579
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: kawalarz13579 » pt 09 sie, 2013

Napędu oleju nie zjebie, najwyzej gumke na automatycznym naciągu wcisnie w rurke.
[center][COLOR="Red"]
Nie pij za kierownicÂą. Stukniesz kogoÂś w zderzak i sobie rozlejesz.[/COLOR]
[/center]

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Jak to jest możliwe, że pompka nie pompuje oleju przez kanał obok szpilki chociaż pompa jest już naprawiona ? A tak btw mógłby ktoś podesłać mi zdj. pompy oleju rozebranej ? czy pod tym dekielkiem srebrnym błyszczącym ma się znajdować jakaś sprężynka czy cuś utrzymujące ten niby "klin" żeby nie wypadał (z napędu pompy)
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: kaccerski » pt 09 sie, 2013

Kebab_Karim, może kanalik jest zatkany ?
"Prowizorka Trzyma Lata ! "
"nie sztuka jest kupiĂŚ i jeÂździĂŚ "
JeÂśli pomogÂłem, Postaw piwo ! :)

http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t=9069

router A500 140 ccm By Kaccerski, zapraszam :D

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Właśnie wszystko jest wyczyszczone... Nie wiem co z tą pompą oleju... czy ma tam być coś pod tym deklem. Jutro sprawdzę to i może go uruchomię jakoś....

Awatar użytkownika
Yautja
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy
Kontaktowanie:

Postautor: Yautja » sob 10 sie, 2013

Obrazek
Tak powinien wyglądać odchudzony wał
Jak zdejmiesz pokrywę sprzęgła to możesz sprawdzić jak wygląda
Obrazek

Awatar użytkownika
Billy Corgan
Specjalista
Specjalista

Postautor: Billy Corgan » sob 10 sie, 2013

Ja rowniez nic dobrego nie powiem. Na uszczelke MLS czekalem miesiac bo szla z Japonii. Jak juz przyszla to okazalo sie ze do innego silnika. Zamiast do lifana 55mm przyszla takegawa 57mm pomimo wielokrotnych prosb z mojej strony aby na pewno wszystko pasowalo. No ale sprawe przemilczalem bo silnik odpalil. Wyrzucilem po tygodniu bo tylko zdewastowalem ta uszczelka bebechy. Wymienilem pol silnika. Teraz sam sobie kupuje na ebayu i nie potrzebuje juz takich 'posrednikow'.

VonTi

Postautor: VonTi » sob 10 sie, 2013

http://www.youtube.com/watch?v=-DKWm4Z2 ... ata_player składanie pompy olejuii wszystkie potrzebne części.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » sob 10 sie, 2013

Mnie też oszukał, kupiłem silnik Lifana 125 od niego, przyszedł no name 110 a nie 125, odpalił na 10 minut i zgasł, adroilek tak się śpieszył ze składaniem że poskładał na silikonie cały silnik i rozrządu nawet nie ustawił. Ponadto ciekło z niego gdzie mogło, między karterami i z uszczelniaczy, palił oleju tyle ile wlałeś, miał popękane magnesy w magnecie i stator spalony, zjechane tryby kopki no i jeszcze karter spawany tak że z niego również ciekło. Jestem jakieś 400zł w plecy bo musiałem kupić cały nowy zapłon, karter i parę części. Chciałbym mieszkać bliżej niego, wtedy bym się przejechał tam i ustawił gnoja do pionu.
modó³ wm mugen sport cdti

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy

Postautor: to&owo » sob 10 sie, 2013

no widać kolega adrol w ch*** leci po całości ,sam miałem brać od niego częsci ,często sie radzilem ,gdy mialem problem ,a tu takie kwiatki

adrol

Postautor: adrol » sob 10 sie, 2013

Nie chce mi się tu kłócić z nikim, ale przecież napisałem, że odeślesz części to Ci zwrócę kasę, więc nie wiem w czym problem. silnik który mi wysłałeś miał mieć tylko do założenia odpowiednie elementy, a jak przyszedł okazało się, że szpilka jest uszkodzona i trzymała się na kilku zwojach gwintu, więc musiałem włożyć nową. Zamiast rolki był kawałek gumy, więc rolka została założona, pompa oleju jest tak jak była i była odkręcana tylko jedna śrubka z niej. Cylinder miał być idealny (bez rys wyczuwalnych pod palcem), a był cały w głębokich rysach, a olej na jakim chodził wcześniej silnik to szkoda gadać. Złożyłem ci jak chciałeś, a co do tłoka walącego po głowicy to prawdopodobnie zestaw uszczelek się ułożył, oczywiście zaproponowałem tobie, że doślę, Ci odpowiednie uszczelki. Głowica była ściągnięta z silnika o małym przebiegu i wiem w jakim była stanie.
Teraz przyznaję się do błędu, mogłem powiedzieć, od razu, że nie robię na tak beznadziejnej bazie i Ci go odesłać, ale tak to jest jak ktoś chce dobrze.
Jeśli chcesz się dogadać to napisz do mnie, a ja w miarę możliwości postaram się rozwiązać tą sprawę na sensownych warunkach, bo też muszę zobaczyć jak wyglądają moje części, czy nie zostały w jakiś sposób uszkodzone.

Yautja, wał był trochę odchudzany, a nie został wstawiany wyścigowy wał o wartości ponad 1500zł

I teraz wiadomość do wszystkich, z tego co widzę nie odpowiadają wam moje usługi, a ja z nich nic nie mam, lub czasem nawet tracę. Więc można usunąć moje tematy o sprzedaży, a ja nie zamierzam już nic nikomu sprowadzać, na pewno ktoś inny wam pomoże. Jak sprawa się rozwiąże to można usunąć moje konto, bo jest tu wielu wykwalifikowanych znawców lepszych ode mnie, więc nie jestem tu potrzebny.
Pozdrawiam.

Po przeczytaniu tematu widzę, że napisałeś, że silnik szybciej schodzi z obrotów, a mi opowiadałeś, że ledwo odpala, więc proszę o wyjaśnienie.
Ostatnio zmieniony sob 10 sie, 2013 przez adrol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Postautor: Kebab_Karim » sob 10 sie, 2013

Silnik szybciej schodzi z obrotów gdy go odpaliłem tłok nadal nawalał po głowicy, żeby to "ruszyło" musiałem się ze 3min nakopać. Widocznie szybciej schodził niż an seryjnym wale co było zauważalne, jednak, że nie trzymał obrotów, walił tłok po głowicy niemiłosiernie, kopcił jak z elektrowni węglowej, olej nie płynął do głowicy więc nawet nie chciałem go odpalać tylko zacząłem rozbiórkę, najpierw zobaczyłem zaj**iście duże znaki po tłoku, zeszlifowałem tłok co trochę pomogło, jednak nadal kopcił jak cholera, i oleju nadal nie było, rozebrałem głowicę, zauważyłem, że są luzy na wałku rozrządu, jak później się okazało wałek po prostu był lekko przytarty na panewce. Zdjąłem dekiel od strony sprzęgła... to co zobaczyłem to była masakra... Śruby zeszlifowane jakimś pilnikiem, obrobione śruby od pompy oleju oraz stara uszczelka pod nią. Pompa była nieszczelna oraz wypadał klin z tej niby zębatki przez co nie pompowała oleju. Nie wiem co tam jest dalej na-modzone, ale w każdym razie silnik idzie na części a ja muszę poszukać nowego... Do tego nie mam już siły. Adrol głowicę kompletną z zębatką odsyłam za potwierdzeniem odbioru, we wtorek czekam na pocztowego na podany adres.

adrol

Postautor: adrol » sob 10 sie, 2013

Odpowiedź wysłałem Ci na Pw.
Śruby w tym silniku niestety są takiej jakości i to normalne, że czasami się obrobią, Mogłem zaoferować wzmacniane śruby, ale chciałeś się zmieścić w wyznaczonej kwocie.

Awatar użytkownika
Lunatyk^
Weteran
Weteran

Postautor: Lunatyk^ » sob 10 sie, 2013

Alp3n"Chciałbym mieszkać bliżej niego, wtedy bym się przejechał tam i ustawił gnoja do pionu.[/quote]

<lol>
Chyba źle spałeś.
Taki z Ciebie MMA ? <rotfl>

[quote="Billy Corgan pisze:
. Teraz sam sobie kupuje na ebayu i nie potrzebuje juz takich 'posrednikow'.

Przecież nikt Cię nie zmuszał do tego,mogłeś sam od razu zamówić...
Ostatnio zmieniony sob 10 sie, 2013 przez Lunatyk^, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Komentarze”