no więc witam was po krótkiej przerwie ostatnio poszedłem do garażu ściągłem prześcieradło z ogarka no i zaczołem go oglądać po tej kilku miesięcznej przerwie znalazło się tam kilka uszkodzen które musze wymienić... a jak to widać na święta śniegu nie ma więc? można pośmigać. Więc pierwsza rzecz:
-motor ciężko odpala musze wcisnąć ssanie do końca i trzymać go na ssaniu jakieś kilka minut żeby nie zgasł w między czasie dawać gazu manetką, jak się w miare rozgrzeje to już trzyma obroty nie gaśnie... ale to nie do końca tak wygląda przykładowo chce ruszyć daje gazu a on buuu i gaśnie (muszę wtedy wcisnąć ssanie dać gazu wbić bieg i ruszyć) bo inaczej nie rusze bez tego ssania to troche uciążliwe bo musze się schylić tam do gaźnika i pociągnąć to coś co nazywane jest ssaniem bo przy kierownicy mi nie działa... Druga sprawa
-Chodzi o tylne koło pękła jedna szprycha, ale ok gdy złapię ręką za nie i porusze one całe lata na prawo i lewo, domyślam się że to łożysko w kole tak? jeździć się niby da na tym kole ale one całe lata więc troche się boje... więc jak to zrobić? Musze jeszcze wymienić styłu opone możecie podać jakieś ciekawe linki z allegro Trzecia sprawa- to żarówki i akumulator zmieniłem w kloszu na takie żarówki
"http://archiwum.allegro.pl/oferta/zarowka-12v-25-25w-h6-ba20d-niebieska-xenon-zm-b25-i3366227381.html" i gdy przejade troche na włączonych światłach to akumulator później nie ma siły? nie mogę odpalić ze sartera i wogóle nic czy dałem za mocne żarówki i aku nie wyrabia? czy poprostu aku mam już wyrąbane i trzeba wymienić?
No i czwarta sprawa- zastanawiałem się czy to pisać czy nie no ale może mi jakoś w tym też doradzicie, mam przebieg 15 tysięcy jest to oryginalna 50 cc nic nie zmieniane, zastanawiam się czy by nie zmienić na jakieś 70 cc albo 80cc ewentualnie 110cc chodzi mi o cylinder nie chce kupować całego sinika bo szkoda mi troche kasy. macie jakieś ciekawe prozpozycje coś z allegro? coś testowane przez was za dość małe pieniądze?
Będe wdzięczny jeżeli odpowiecie mi na wszystkie pytania, co zadałem bo chce zrobić swojego ogara. z góry dzięki i czekam na odpowiedzi

heh