• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

zongsheng 125

Rozmowy o motoryzacji.
PrZeMoO
Amator
Amator

zongsheng 125

Postautor: PrZeMoO » czw 07 mar, 2013

Witam.Mam problem bo chcę kupić silnik zongsheng 125 a nigdzie nie mogę go znaleźć na allegro nie ma na ebay'u też niema to gdzie liczę na waszą pomoc.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: zongsheng 125

Postautor: Alpen » czw 07 mar, 2013

Nie ma już ich.
modó³ wm mugen sport cdti

PrZeMoO
Amator
Amator

A co już ich nie produkują.A opłacało by się kupować stompa 110

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » czw 07 mar, 2013

PrZeMoO, będę to powtarzał do końca świata, a nawet dzień dłużej: nie opłaca się pakować kasy w chinola.
Obrazek
EMO

Awatar użytkownika
MAGIK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: MAGIK » czw 07 mar, 2013

Marcin swiete slowa
Honda Wallaroo > Romet Trial City & Motorynka & Audi A4 2.5 TDI ,

Szacunek za szacunek a ÂśmierĂŚ za ku***stwo
Gdyby byÂło tak naprawdĂŞ to trup by tu padaÂł gĂŞsto

PrZeMoO
Amator
Amator

Ale wiecie coś o tym stompie ile ma km i jaka wytrzymałość?

PawelP112
Specjalista
Specjalista

Postautor: PawelP112 » sob 09 mar, 2013

PrZeMoO, Stompa 120cc odradzam pojemność zwiekszona poprzez inny wał, Większy skok reszta to samo co 110cc i sprzęgło nie wytrzymuje.
110cc pewnie było by ok bo sam teraz jeźdzę i jest Ok. koni hmm jak to 110cc zalezy jaki gaźnik na kole będziesz miał 6,5 do 7KM
Ogólnie to Polecam org Lifana 110cc jest na ebay za 140funtów.

Awatar użytkownika
b0r3gi
Majster
Majster

Postautor: b0r3gi » sob 30 mar, 2013

Napiszę tutaj żeby nie zakłądać nowego tematu ;) A więc znalzłem dzisiaj na ebay zongshena bardzo tanio. Czytałem gdzieś że wszystkie zongsheny mają ładowanie, czy to prawda? Silnik jest w dobrej cenie 150$ tylko że nie podany jest koszt przesyłki. Z tego co patrzyłem na innych aukcjach to koszt przesyłki razem z cłem itd. wynosi ok. 400$, więc sporo więcej niż silnik. Sęk w tym że prawdopodobnie będę miał możliwość że ktoś mi ten silnik przywiezie i chciałem się właśnie zapytać czy tam podpasuje wszystko z kablami no i czy będzie to ładowanie bo z tego co pamiętam to użytkownik fedex miał zongshena i on miał ładowanie oryginalnie chyba. Tu link http://www.ebay.com/itm/ZONGSHEN-MOTOR- ... p=mtr#shId bardzo proszę o szybką odpowiedź bo muszę dać znać tej osobie która by mi go przywiozła :D

fake4r

Postautor: fake4r » sob 30 mar, 2013

To nie jest ten klasyczny zongshen, ten co podałeś ma aluminiowy cylinder, po za tym nie widać żadnego napisu, logo.
A co do tego znanego wszystkim czarnego z żeliwnym cylindrem, no to ja takiego posiadam i ładowanie jest, nawet za nad to, do dziś nie poradziłem sobie z ładowaniem rzędu 20V na wysokich obrotach :]
Mój ma 6 cewek, a w tym z ebaya nie widać nic przez te wycięcia w magnecie więc może mieć 2.

adrol

Postautor: adrol » ndz 31 mar, 2013

Ma ładowanie na 2 cewkach.
150 dolarów to 500zł jakbyś nie chciał dużo za załatwienie takiego silnika to wziąłbym jeden dla siebie, bo przesyłka pewnie co najmniej tyle samo co sam silnik

Awatar użytkownika
Pawel97
Majster
Majster

Postautor: Pawel97 » ndz 31 mar, 2013

też się nim zainteresowałem, ale zauważcie że nawet żeby kupić za 150$ to sama przesyłka na terenie USA kosztuje 50$ więc wychodzi jakies 200$, ale za 600zł myślę że warto :)

nie jest to czasami 110 ? sądzę to po tym że mają małe pokrywki zaworów
Ostatnio zmieniony ndz 31 mar, 2013 przez Pawel97, łącznie zmieniany 1 raz.

adrol

Bore X stroke: 52.4x55.5
Tak pisze w aukcji, a 110 mają skok 49,5mm.

Awatar użytkownika
b0r3gi
Majster
Majster

Postautor: b0r3gi » ndz 31 mar, 2013

Niestety mój wujek nie będzie jechał w najbliższym czasie do Polski :[ Ale znalazłem jeszcze coś takiego http://www.alibaba.com/product-gs/55369 ... ycles.html dobra cena tylko że trzeba zamówić min. 5 sztuk.Może dało by rade zamówić 5 bo za 100-130$ no to jeszcze bardziej się opłaca. pisze też że jest jakiś oddział w europie to by cła nie trzeba płacić. Niewiem tylko jak z przesyłką.
Źle przeczytałem silniki te są w Chinach :> Nieiwem czy z Chin płaci się cło? adrol, a ty nie sprowadziłbyś z Chin bo chyba już kiedyś sprowadzałeś nie? Ja z Chin się nie podejmę bo niewiem jak to ugryźć wogóle.
Ostatnio zmieniony ndz 31 mar, 2013 przez b0r3gi, łącznie zmieniany 2 razy.

adrol

Z alibaba nie radzę sprowadzać, chyba, że od kogoś zaufanego. Ten serwis działa na zasadzie tablica.pl, możesz wysłać kasę, a to czy sprzedawca Ci przyśle towar zależy od jego dobrej woli, zgłoszenie sprawy na policję też nic nie pomoże, bo chiny nie zechcą współpracować.

fake4r

Postautor: fake4r » ndz 31 mar, 2013

Kumpel kupował już trochę rzeczy nie tylko na alibabie ale też na aliexpress, made-in-china i zawsze wszystko było okej.

Wróć do „Moto-topic”