• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Libacja niepełnoletnich.

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Libacja niepełnoletnich.

Postautor: Brunon K ver. 205 » ndz 09 paź, 2011

Witam. Jak niektórzy z Was wiedzą, moja klasa wkrótce organizuje półmetek. Na tego rodzaju libacjach osoby niepełnoletnie spożywają alkohol, palą papierosy, a może nawet biorą narkotyki. Oczywistym jest, że nie można dopuścić do takich zdarzeń. A gdyby tak ktoś dał cynk policji? Czy byłby to wystarczający powód aby zainterweniowali? I czy policja mogła by wogóle wkroczyć do domu weselnego w którym będzie odbywała się ta impreza?
PS. Tak, wiem że jestem "be" i wogóle, ale bardzo chciałbym żeby mieli nauczkę.
Obrazek
EMO

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Libacja niepełnoletnich.

Postautor: ZiomeK » pn 10 paź, 2011

Jak z anonima to i tak Cię namierzą a jak chcesz to pójdź sobie na komendę grzecznie i poproś o interwencję w tym i tym miejscu o tej i o tej godzinie bo masz podejrzenie takie i takie a wiesz że nauczyciele nie zwrócą uwagi. A jak się boisz w cztery oczy to z telefonu może zadzwoń ;] Swoją drogą odważny jesteś <yea>
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pn 10 paź, 2011

Szczerze mówiąc nie zrobił bym tak. oklaski Dla ciebie za odwagę.
To teraz do tematu: Idziesz do telefonu (najlepiej budka TP, czy coś takiego, nie będą oddzwaniać i pełen anonim), wkładasz w torebkę wacik a torebkę foliową między górne zęby a wargę i mówisz: Co się dzieje, Gdzie, Kto, itp. :)
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Junior1290
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Junior1290 » pn 10 paź, 2011

Marcin 205, czasami was nie rozumeim :D ja bym poszedł na tąimpreze i chlał z nimi :D <troll>
CaÂłuj mnie do rana caÂłuj mnie

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » pn 10 paź, 2011

Ale nawiasem mówiąc nie wiem czemu uważacie że nie chcę się ujawnić policji. Przecież dzwoniąc do nich i zgłaszając libację osób niepełnoletnich, nie popełniam przestępstwa.
Obrazek

EMO

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » pn 10 paź, 2011

Marcin 205, zapewne jest Ci dobrze znane to co powiem teraz, mianowicie że nie będziesz miał ciekawie jak się kumple dowiedzą że to Ty ich zawiadomiles :P
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pn 10 paź, 2011

Marcin 205, moim zdanie jedteś typowym kabanem i lamusem. ja tez nie nawidze hektolitrów wódy, szlugów i zioła. nigdu nie paliłem zioła, raz paliłem papierosa, a na piwo to czasem sie pojdzie, ale bardzo bardzo rzadko. ale zeby kogos podpierdalać? jak chcą niech ćpają, poczują konsekwencje, jak nie teraz to za pare lat. a ty sie nie wpierdalaj, nie pij, nie pal, nie ćpaj i już.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

michau_ek
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: michau_ek » pn 10 paź, 2011

sam pić raczej nie pije.. palić też nie ale jakby mnie kumpel z którym trzymam już jakiś czas podkablował.. to wiesz.. nie ma życia ^^ a jak zawiadomisz policje i wszystko powiesz elegancko to bedzie z tego dym ;)

Awatar użytkownika
Bastian
Specjalista
Specjalista

Postautor: Bastian » pn 10 paź, 2011

Wiesz co, coś czuje, że w przyszłości będziesz j*b... mocherem któremu się nudzi i by na wszystko i wszystkich kablował. Powiedz mi po jakiego h.. chcesz dzwonić i kablować ? Co nie zaprosili cię i ci żal du** ściska ? Co cię wgl obchodzi co oni bd robić tam to jest ich sprawa, a nie twoja, jak by u mnie ktoś takie coś zrobił i bym takiego leszcza spotkał na swojej drodze to uwierz nie pozbierał by się i później życia by nie miał.

PS Myślę, że cię zniechęciłem do takich debilnych posunięć.

Awatar użytkownika
Fast
Weteran
Weteran

Postautor: Fast » pn 10 paź, 2011

Bycie konfidentem to bardzo trudna fucha. Miłego sypania na kolesiów.

Tylko uważaj bo ktoś może Cię kiedyś ciężko potraktować, a wtedy nie będzie zmiłuj się.

Powiedz mi tak szczerze co Cię to obchodzi że oni piją palą czy zioło wałą (om) dopóty nic złego się nie dzieje nic Ci do tego..

Ja powiem krótko chcesz sypać to syp, jeśli się ktoś dowie możesz mieć "hard live" <lol>

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » pn 10 paź, 2011

Stary nie bądź konfidentem no co ty -.-
Wiesz że kabla można przeciąć i zniszczyć??? Więc lepiej nim nie być :>
Jest u mnie jeden taki na chyba 3 czy 4 wsie i nie ma bata by nie miał podbitego oka lub od czasu do czasu nie powisiał za gacie np na bramce a pół wsi kopie go piłką do nogi :> gdyby jeszcze przestał to by odzyskał życie jak to się mówi czas leczy rany lub dobre piwo :D Ale on ni hu ja nie odpuszcza i sypie sypie sypie

Sam osobiście raz mu zarąbałem bo podsypał moją dziewczynę że napiła się piwa

Stop konfidentom!!!

Jak mają pić palić i ćpać to niech to robią a ty się do nich nie zbliżaj chyba że zaczną dopieprzać się do cb lub do dziewczyny i idź takiemu wyjeb@j banana na ryju i się rozłoży na łopatki -.-

Nie przepadam za policją nie to żebym był przeciw samej policji bo bez nich była by masakra ale sama drogówka która się dowala do każdej pierdoły to wg

Ale co do tematu to ja tam za odwagę nie podziwiam bo to dla mnie bezsens sypać swoich

To tak jak byś był polakiem i sprzedał nasze np plany powstania hitlerowi
To taki przykład :D
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Więc tak: Bastian, moherem nie będę, bo to nie moja opcja.
Bastian pisze:Co nie zaprosili cię i ci żal du** ściska ?
Zapraszali i to wielokrotnie. :)
KamelMKS pisze:Bycie konfidentem to bardzo trudna fucha.
Nie konfidentem, a uczciwym obywatelem. :)
KamelMKS pisze:Powiedz mi tak szczerze co Cię to obchodzi że oni piją palą czy zioło wałą (om) dopóty nic złego się nie dzieje nic Ci do tego..
Jak by to było na własny użytek to jeszcze bym zrozumiał, niech se taki jeden z drugim niszczy życie. Ale oni to rozprowadzają. Tak więc im szybciej zostaną podjęte odpowiednie kroki, tym mniej osób dorwie się do nieodpowiednich rzeczy. :)
Bastian pisze:PS Myślę, że cię zniechęciłem do takich debilnych posunięć.
Nie debilnych, ale uczciwych. Im samym też to wyjdzie na dobre. :)
Ziom97 pisze:Marcin 205, zapewne jest Ci dobrze znane to co powiem teraz, mianowicie że nie będziesz miał ciekawie jak się kumple dowiedzą że to Ty ich zawiadomiles :P
I tak wkrótce zmieniam szkołę. :)
Podsumowując; nie znoszę przestępczości i bujających się dzieciaków które chlają, ćpają i wydaje im się że są wielcy gangsta. Według mnie, wstydzić powinien się ten, kto boji się podjąć odpowiednich kroków. Nie wiem jak wy, ale ja jestem przeciw alkoholizmowi i narkomanii. A wyzywanie mnie jest nie na miejscu, gdyż wypowiedź można ubrać w inne słowa, tak jak zrobili to Benio oraz Ziom97 .
Dziękuję i pozdrawiam. :)
Obrazek

EMO

Awatar użytkownika
Fast
Weteran
Weteran

Od kiedy konfident to porządny obywatel <szok> I to wcale nie obraza, tak to się nazywa, trzeba nazywac rzeczy po imieniu jak tu mi ktoś kiedyś napisał ;P

Powiem krótko niech Cię potraktują jak porządnego obywatela wtedy pogadamy

Pchanie się tam gdzie narkotyki z gumowymi uszami to nie jest dobry pomysł. Tym z reguły rządzą ludzie którzy za nic mają ludzkie wartości, obyś nie skończył źle :) To takie moje zdanie.
Ostatnio zmieniony pn 10 paź, 2011 przez Fast, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

KamelMKS pisze:Od kiedy konfident to porządny obywatel <lol>
Konfident to zdrajca, a nie obywatel zgłaszający przestępstwo.
Obrazek

EMO

Awatar użytkownika
Fast
Weteran
Weteran

Wiem że chcesz usprawiedliwić swoje zachowanie ale niestety - w moim środowisku kibicowskim konfident to pospolity kapuś. Wcale nie jestem za narkotykami, za legalizacją itd... ale to po prostu moje zdanie, z reguły ciężko takim ludziom funkcjonować w dzisiejszym społeczeństwie pełnym patologii. Rób sobie co chcesz, obyś później się nie przejechał i nie zebrał przysłowiowego wpier... :)

konfident - to wedłu choćby SWO PWN 2004, str.499 to informator, donosiciel, denuncjator - generalnie związany z policją a nie z obcym wywiadem. Znaczenie przestarzałe - to osoba godna zaufania - stąd ktoś kto swym działaniem (głównie donoszeniem na bliźnich) zyskiwał zaufanie organów ścigania zyskiwał miano konfidenta - w znaczeniu pejoratywnym. Ale można było (i nadal również można) wejść z kimś w konfidencję czyli w zażyłość, poufałość.
Nie chcę rozpętywać kolejnej "burzy w szklance wody" ale podanie znaczenia - konfident=szpieg, agent wywiadu - wymaga, według mnie źródłowego udokumentowania. W przeciwnym wypadku - jest to definicja po prostu
Ostatnio zmieniony pn 10 paź, 2011 przez Fast, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Off-topic”