• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Opłaca się ?

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Diabolo
Weteran
Weteran

Opłaca się ?

Postautor: Diabolo » śr 31 sie, 2011

siemka
jak wam się wydaje opłaca sięto brać za mojego gb ?
http://moto.allegro.pl/yamaha-dt-125-50 ... 20968.html
Moja ulubiona pozycja?
To pozycja za kierownicÂą mojego motoru
:D

Moja bestia xD
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/109128

Obrazek

Goger
Specjalista
Specjalista

Re: Opłaca się ?

Postautor: Goger » śr 31 sie, 2011

opłaca się

Awatar użytkownika
Bastian
Specjalista
Specjalista

Postautor: Bastian » śr 31 sie, 2011

Najlepiej to jechać z manometrem i wtedy wiesz czy się opłaca bo powie ci on w jakim stanie jest silnik.

Awatar użytkownika
Pawlos312
Weteran
Weteran

Postautor: Pawlos312 » czw 01 wrz, 2011

Ja tam bym się nie zamieniał, staroć i kwadraciak :P .
Obrazek

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » czw 01 wrz, 2011

Pawlos312 pisze:Ja tam bym się nie zamieniał, staroć i kwadraciak .

Mam to samo zdanie ... Chyba żebyś przerobił na SM i jakąś lepszą owiewkę ...:P Ale ja bym został przy GB

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: piotrek350 » czw 01 wrz, 2011

Diabolo, Ty masz gb do jazdy, zrobiony, ladny a ta dt tez jeździ ale nie wygląda ładnie. trzeba by się troche pobawić z nią. Jezeli silnik jest zdrowy to dobrze. Ja bym sie zamienił poniewaz ta dt ma 2x więcej mocy niz Twoje chińskie 140 ;] Taka jest prawda ;)
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » czw 01 wrz, 2011

Za to ma mniejszą żywotność, większe spalanie i trochę dupny wygląd. Ale ogółem jest okej.
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Szczepan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Szczepan » czw 01 wrz, 2011

GB zostaw :) Masz silnik 140 spalanie mniejsze, a DT moc większa ale i spalanie i wygląda trochę staro :/ Ale i tak ostateczny wybór należy do ciebie ;)

Awatar użytkownika
Wilku1122
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Wilku1122 » czw 01 wrz, 2011

Ciężka decyzja jeździłem dt 125 ładnie to idzie 140cm stompem nie jeździłem więc nie powiem wyglądowo dt nie poraża pięknościa i 2t twoja decyzja ale jak ty jeździsz tylko tak o to bym chyba został przy gb...
PIEC!
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
piotrek350
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: piotrek350 » czw 01 wrz, 2011

Alp3n, nie wiem co by dłuzej chodziło..silnik dt czy stomp ;] Zadbany silnik 2t w dt pokonuje naprawde duze przebiegi. Chinski silnik jest jednorazoy, jak raz sie robierze to do konca zacznie sie spypac.
Jaki¿ to motor piêkny i m³ody? I jaka to na nim dziewica? Zje¿d¿aj¹ z drogi im samochody, Œmigaj¹ przy œwietle ksiê¿yca. Ona mu krêci manet¹ do koùca, a on wci¹¿ podnosi obroty; Pewnie ju¿ rura jest ca³kiem gor¹ca, Pewnie znów wpadn¹ w k³opoty.

Awatar użytkownika
TaHa
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Postautor: TaHa » czw 01 wrz, 2011

Moim zdaniem średnio się opłaca. Jeśli masz wydać na to nawet 3000 zł to szkoda kasy. Według producenta i raczej tak jest DT 125 tą którą pokazałeś ma 22km. Dużo pali 7 l co najmniej + kupujesz olej nie byle jaki :) No i z niego robisz mieszankę. Ciągle dodatkowe koszty... Jakby tego było mało 2t a w szczególności 125 i większe lubią być awaryjne, nie ciągle ale raz na rok wymiana tłoka musi być. A jak ktoś wymienia tłok to cylinder też pewnie przy okazji. Wały też nie są tam niczego sobie, są to mocne ale zarazem mało wytrzymałe silniki. Kupując silnik do ogara za 1700-2000 zł osiągniesz nawet większą moc niż ta DT, spali ci 3-3,5 l i olej wymienisz raz na 1000-1500 km i masz spokój. Zakupując silnik Lifana, Stompa etc. nie ma czego się bać że nastąpi jaka kolwiek awaria wielka. Są to tanie w utrzymaniu silniki no i wytrzymałe. Jak dobrze je się zrobi to i mocne, bardzo mocne :) Najtańszy sposób na osiągnięcie mocy podobnej do DT. Od 1300-1500 zł już możesz mieć cały zestaw silnik i reszta z mocą ok. 19 km co na taki motorek to już jest wystarczające.

Awatar użytkownika
Junior1290
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Junior1290 » czw 01 wrz, 2011

Jak lubisz katac po torach, lesie itp. To bierz :)
CaÂłuj mnie do rana caÂłuj mnie

adrol

Postautor: adrol » czw 01 wrz, 2011

ja bym brał DT. Jest to japonia i nie tylko się różni silnikiem od gb, jest tam inna pozycja, lepsze zawieszenie, spasowanie itd. jeśli nie przeszkadza tobie wykonanie gb i taka moc na 140ccm to zostań przy swoim, bo na 2t trzeba mieć kasę żeby nią jeździć, ale za to mamy większą moc i lepsze wykonanie.
TaHa, no za 1500zł nie zrobisz 19KM ;), max co możesz za to uzyskać to 16-17KM

Awatar użytkownika
Diabolo
Weteran
Weteran

Postautor: Diabolo » czw 01 wrz, 2011

Dzieki za wypowiedzi :D
Raz dt 125 miałem ale o był trup, kupiłem ją za 400zł troszkę poprawiłem kosmetykę i sprzedałem za 1100zł xD
DT chciał bym tylko dlatego żeby wkońcu przejechać się i na drugi dzień tego motoru nie naprawiać...
W tym zjebanym gb nie ma takiej opcji żeby coś się nie stało, jak linka od licznika nie zacznie przeskakiwać to licznik elektryczny nie działa, nie dawno magowie zerwali mi gwint w adapterze i objebał olejem wszystko co się dało, bandaż namokł i po dłuższej jeździ dymi z niego jak z pociągu :/
A no około 6miesięcy temu pękła mi szczęka w tylnim kole, kiedy wkońcu kupiłem nowe to dopiero po 2 miesiącach zaczeły hamować ale i tak trzeba nogą wajchę odbijać bo się zacina, próbowałem sprężynami ale to gówno daje. Bywa tak że cudownie je*** się wskaźnik oleju (wyższa magia) sam z siebie, ostatni złamała się stopka boczna, po prostu szkoda gadać...
Aha najlepsze jest teraz to co dzienne ładowanie aku, no niestety kasy nie mam i trzeba się męczyć a mi już się powali rzygać chcę jak patrzę że w moim garażu stoi ten zjebany gb :/

No i dlatego chciałbym się pozbyć tego gówna, sądzę że, u innego właściciela powinno być wszystko ok ponieważ na moją rodzinę jakieś czarownice żyjąca <lol> czary xD serio bez jaj wieszają coś na płocie xD
Ok dzięki wszystkim za pomoc :P
JAk zawsze piwko i + <lol>
Moja ulubiona pozycja?
To pozycja za kierownicÂą mojego motoru
:D

Moja bestia xD

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/GB/Street/109128

Obrazek

zipp shock
Specjalista
Specjalista

Postautor: zipp shock » pt 02 wrz, 2011

może i japoniec ale po tylu latach napewno na pół rozsypany i może będą małe usterki ale zato bardzo denerwujące i kosztowne wolałbym se zostawić gb .
DR.ALBONista rzÂądzi

Wróć do „Pomoc”