2. Wycieka mi olej z pod lewego dekla. To wina tego dużego oringu co jest za iskrownikiem? To na pewno nie cieknie z zimeringu co jest wałek od zmiany biegów bo tam już wymieniłem uszczelniacz.
3. Jakiś czas temu 3 śruby z magneta pocharatały mi cewki. Wymieniłem cały iskrownik i mam bardzo słabe ładowanie, ledwie 12V. Doradzaliście mi wcześniej wstawić regulator na 4 piny lecz to nie pomogło. Takie same ładowanie mam na 5 i 4 pinowym. Jaka może być przyczyna? Z cewek wychodzi po 17-18V. Całą instalacje sprawdzałem czy nie jest uszkodzona czy coś i wszystko jest w porządku.
4. Jaki olej zalewać do silnika by sprzęgło sie nie ślizgało aż tak? 110cm, tarcze nowe a olej to mobil1 10w40.
5. Jeden kierunek nie świeci sie tak mocno jak drugi. Gdy podłącze bezpośrednio do aku świeci sie normalnie, a gdy go podłącze do instalacji lub nawet kierunek pod kierunek świeci o wiele słabej (led). Jaka przyczyna?
6. Czy opłaca sie dać głowice do wstawienia tulejki na gwint do świecy czy kupować nową/używke?
Z góry dziękuje za pomoc i piwka i nie tylko na pewno będą