• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Laptop zamula

Rozmowy o wszystkim innym niż motoryzacja.
Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Laptop zamula

Postautor: ReallY » ndz 15 cze, 2014

Witam, od pewnego bliżej nie określonego czasu Laptop zamula, przeglądarka często ,,zastanawia" się przy zmianie karty gry tną się itp. ogólnie zwolnił. laptop ma już 18 miesięcy od nowości. Jest to ASUS R500V z system Windows 8 dyski nie są zarąbane bo są w połowie pełne, wczoraj przeprowadziłem pełne skanowanie i wyryło 24 pliki zarażone które przeniosłem do kwarantanny. NIe za bardzo uśmiecha mi się robić formata mam jakąś płytę którą dostałem razem z laptopem i pisze na niej że jest to ,,Dyska naprawczy system W8" więc podejrzewam że mam tam Windowsa 8 ;p Doradźcie coś.

Pozdro.

Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

Re: Laptop zamula

Postautor: Daniel557 » ndz 15 cze, 2014

ReallY, mógłbyś jeszcze przeskanować rejestr CCleaner'em i pousuwa Ci z niego zbędny syf. Ewentualnie cofnąć system do ostatniego działającego punktu, ten kreator znajdziesz w akcesoria -> narzędzia systemowe -> przywracanie systemu (tak na Win 7 jest nie wiem jak na 8), z tymże on chyba może usunąć pewnie pliki, ale już nie pamiętam dokładnie. Swoją drogą jak masz już go 18 miechów możesz machnąć formata, najlepsza opcja, trochę czasu zajmie z instalowanie programów, sterów itp. ale najpłynniej będzie działać po oczyszczeniu dysku. A jeśli tylko przeglądarka zamuła łapie to tym programem co Ci napisałem możesz poczyścić ją, tzn. cookies, historię itd. :]

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » ndz 15 cze, 2014

Ogólnie wszystko zamula, często zatnie się i po kilku sekundach odetnie.

Daniel557, Ok dzięki.

Odświeżyłem go troszkę się poprawiło ale nie wiele ponad to wolne miejsce na dysku C zmniejszyło się o jakieś 10 gigabajtów czy to normalne?
Ostatnio zmieniony pn 16 cze, 2014 przez ReallY, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

Postautor: Daniel557 » pn 16 cze, 2014

ReallY, No tak, wszystkie pliki oczywiście zajmują swoje miejsce, trzeba przyznać że sporo syfu miałeś jak z odświeżania 10 GB się wolnego zrobiło :D

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » pn 16 cze, 2014

Daniel557, Nie nie, miałem wolnego miejsca 94gb po odświeżeniu miałem 72gb a teraz mam 84gb wolnego. Coś chyba jest nie tak xD
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
Daniel557
Weteran
Weteran

Postautor: Daniel557 » pn 16 cze, 2014

ReallY, aa że tak, no to faktycznie, ja bym jeszcze zrobił full scana antywirem, bo to trochę wygląda tak jakby jakieś dziadostwo siedziało :D

Wróć do „Off-topic”