• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Astra F 1.6 8v 95r

Zaprezentuj swoje cztery kółka.
Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Re: Astra F 1.6 8v 95r

Postautor: Kebab_Karim » wt 16 wrz, 2014

No na silnik nie narzekam, mam małe problemy z elektryką jak jest duża wilgotność, silnik muli na chwilę po czym już "idzie" :D Oleju nie pali, nawet po 2000km nie zabrudził oleju :O Nadal muszę się dobrze przyglądać żeby olej zobaczyć na bagnecie :D Teraz w planach
zderzaki GSI lub dokładki zderzaków z Irmschera na przód i tył
grill bez znaczka w stylu JOM :)
lampy Depo FK na przód (puki co smoked z przodu będzie)
końcówka wydechu z Ulter'a
kiera z vectry ze sterowaniem radiem (3 ramienna <3)
jakieś alu ładnie no i oczywiście GLEBA :D
Ostatnio zmieniony śr 17 wrz, 2014 przez Kebab_Karim, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Awatar użytkownika
Kebab_Karim
Weteran
Weteran

Re: Astra F 1.6 8v 95r

Postautor: Kebab_Karim » wt 09 gru, 2014

No to przyszedł czas na UP'A ! :D
Astra przeszła dosyć dużo podczas okresu gdy nic nie pisałem ;D
Po pierwsze wymiana amortyzatorów :D Okazało się, że ich nie było :P Wszystkie wylane :D
Kolejną sprawą była wymiana całego Mcpersona od strony pasażera, u**bało łożysko w pieście i piastę przy okazji więc na okolicznym szrocie za 60zł dopadłem całego mcpersona z dobrym łożyskiem i piastą :D Co ciekawsze astra z której to wyciągałem miała 79 000 przebiegu :P
Następna rzecz to robota z głowicą :D Niestety ale przebieg robi swoje oraz podtlenek LPG dodaje oliwy do ognia. Poszły się paść uszczelniacze :D Na początku myślałem, że nic się nie dzieje, nie kopcił, zapalał za pierwszym, ale kiedyś jadę sobie spokojnie a tu kontrolka od oleju <wnerw> No i lipa, patrzę na bagnet a tam ledwo widoczny olej na samej końcówce <figielek> . No to od razu myślałem o najgorszym czyli pierścienie albo gładzie na cylindrach. Dodam, że olej wymieniałem 5000km przed tym zdarzeniem :D Podjechałem do mechanika, ten zmierzył kompresję i co się okazało to silnik wypluł mi 12,8 bara :D na jednym cylindrze 12.5 i to był najmniejszy wynik <radocha> . Czyli poszło na uszczelniacze. Wymiana i robota z głowicą (szlifowanie zaworów i gniazd zaworowych, planowanie, czyszczenie itd) uszczupliła mnie o 250zł. Głowicę ściągałem i zakładałem sam u siebie w garażu przez co zaoszczędziłem około 200zł :P
No i następna rzecz to regulacja Elpidżi oraz wymiana filtrów czyli standard. Dodatkowo wymiana gumy dolotu, ponieważ była stara i popękana, koszt 70zł.
A teraz największa moja radość :D Za 300zł zakupiłem KOMPLETNE wnętrze do samochodu obszyte przez tapicera dwa lata temu tj 2012r :D Fotele kubełkowe, boczki drzwi oraz oczywiście kanapa tył z boczkami. Przy jej rozbiórce znalazłem sobie dodatkowo 20 Jełro :D Całość w astrze z której to wyjąłem wyglądała tak jak na zdjęciach, swoje zdjęcia wstawię w tym tygodniu :)
Tego samego dnia pojechałem też i kupiłem alufelgi oryginalne Opla z Tigry :D Najbardziej mi się podobają te 5 ramienne ;)
Dodatkowo doszła elektryka tj. szyby i lusterka elektryczne i podgrzewane. Wszystko robione od podstaw bo niestety ale samochód nie posiadał wiązki w drzwiach do tego wyposażenia czyli instalacja robiona od początku. Czekam teraz na silnik elektryczny szyberdachu oraz trójramienną kierownicę ze sterowaniem radiem z Vectry :D
Na wiosnę wpadną oba zderzaki z GSI oraz prawdopodobnie lekka gleba, lecz nie chcę pakować się w zawieszenie sportowe ponieważ opona o niskim profilu jaki chcę założyć + zawieszenie MTS dadzą w efekcie jazdę czymś przypominającym taboret <rotfl>

Obrazek
Obrazek

A Tu alufelgi :D

Obrazek

Dodam, że sprzedaję kompletne wnętrze ze swojej astry (to stare) za bardzo okazyjną cenę ;)
Zapraszam na moje aukcje :D

Moje aukcje
Ostatnio zmieniony wt 09 gru, 2014 przez Kebab_Karim, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszyscy majÂą prawo do szczĂŞÂścia ale nie wszyscy majÂą szczĂŞÂście do prawa :D

Wróć do „Nasze samochody”