No to przyszedł czas na UP'A !
Astra przeszła dosyć dużo podczas okresu gdy nic nie pisałem
Po pierwsze wymiana amortyzatorów

Okazało się, że ich nie było

Wszystkie wylane
Kolejną sprawą była wymiana całego Mcpersona od strony pasażera, u**bało łożysko w pieście i piastę przy okazji więc na okolicznym szrocie za 60zł dopadłem całego mcpersona z dobrym łożyskiem i piastą

Co ciekawsze astra z której to wyciągałem miała 79 000 przebiegu
Następna rzecz to robota z głowicą

Niestety ale przebieg robi swoje oraz podtlenek LPG dodaje oliwy do ognia. Poszły się paść uszczelniacze

Na początku myślałem, że nic się nie dzieje, nie kopcił, zapalał za pierwszym, ale kiedyś jadę sobie spokojnie a tu kontrolka od oleju

No i lipa, patrzę na bagnet a tam ledwo widoczny olej na samej końcówce

. No to od razu myślałem o najgorszym czyli pierścienie albo gładzie na cylindrach. Dodam, że olej wymieniałem 5000km przed tym zdarzeniem

Podjechałem do mechanika, ten zmierzył kompresję i co się okazało to silnik wypluł mi 12,8 bara

na jednym cylindrze 12.5 i to był najmniejszy wynik

. Czyli poszło na uszczelniacze. Wymiana i robota z głowicą (szlifowanie zaworów i gniazd zaworowych, planowanie, czyszczenie itd) uszczupliła mnie o 250zł. Głowicę ściągałem i zakładałem sam u siebie w garażu przez co zaoszczędziłem około 200zł
No i następna rzecz to regulacja Elpidżi oraz wymiana filtrów czyli standard. Dodatkowo wymiana gumy dolotu, ponieważ była stara i popękana, koszt 70zł.
A teraz największa moja radość

Za 300zł zakupiłem KOMPLETNE wnętrze do samochodu obszyte przez tapicera dwa lata temu tj 2012r

Fotele kubełkowe, boczki drzwi oraz oczywiście kanapa tył z boczkami. Przy jej rozbiórce znalazłem sobie dodatkowo 20 Jełro

Całość w astrze z której to wyjąłem wyglądała tak jak na zdjęciach, swoje zdjęcia wstawię w tym tygodniu
Tego samego dnia pojechałem też i kupiłem alufelgi oryginalne Opla z Tigry

Najbardziej mi się podobają te 5 ramienne
Dodatkowo doszła elektryka tj. szyby i lusterka elektryczne i podgrzewane. Wszystko robione od podstaw bo niestety ale samochód nie posiadał wiązki w drzwiach do tego wyposażenia czyli instalacja robiona od początku. Czekam teraz na silnik elektryczny szyberdachu oraz trójramienną kierownicę ze sterowaniem radiem z Vectry
Na wiosnę wpadną oba zderzaki z GSI oraz prawdopodobnie lekka gleba, lecz nie chcę pakować się w zawieszenie sportowe ponieważ opona o niskim profilu jaki chcę założyć + zawieszenie MTS dadzą w efekcie jazdę czymś przypominającym taboret
A Tu alufelgi
Dodam, że sprzedaję kompletne wnętrze ze swojej astry (to stare) za bardzo okazyjną cenę
Zapraszam na moje aukcje 
Moje aukcje