• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Saochód dla mnie i dla mojej mamy

Rozmowy o motoryzacji.
Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran
Pojazd: CBF 500

Re: Saochód dla mnie i dla mojej mamy

Postautor: Dominxd » sob 30 lis, 2013

Czyżu15, hahahah ale pocisk, śmieszny to Ty jesteś bo sam na Junaka mówię że to gówno także nikt by mnie tym nie obraził ^^ nie udało Ci się :)

Co do reszty, stereotypów, że to nie jest takie awaryjne, że zależy od auta bla bla... to powiedzcie mi czemu codziennie u mnie w sklepie leci po kilka wahaczy do waszych za***istych A4 i pastuchów b5 :P już nie będę wspominać o innych częściach :)
Mój tata ma sklep i warsztat samochodowy więc chyba widzę czym ludzie przyjeżdżają i co naprawiają :) ale nieee,lepiej powoływać się na pojedynczych znajomych, wujków itd.
Ale to już norma, tutaj każdy będzie bronić tych taczek z Niemiec :D

ReallY, jak na Renault to ładnie, jaki silniczek w niej macie?

Awatar użytkownika
Aro550
Specjalista
Specjalista

Postautor: Aro550 » sob 30 lis, 2013

Potwierdzam posta wyżej, jeżdżę Passatem b5 i jedyną rzeczą która się tam psuje to wahacze, no i przeguby też często nadają się do wymiany bo zaczynają strzelać :| Ale w sumie nie są to drogie koszta naprawy ;)

Ten passacik jest dobrym autkiem, ja mam 1.6 benzyna z gazem. Szału nie ma z mocą ale jak dla Ciebie i twojej mamy to będzie bardzo rozsądny wybór. Tankując gazu za 50 zł jestem w stanie zrobić nim lekko ponad 200 km. A w wakacje dojechałem z Łodzi do Gdańska na jednym zbiorniku ( około 80 zł )
Ostatnio zmieniony sob 30 lis, 2013 przez Aro550, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » sob 30 lis, 2013

Dominxd, zarabiają na tym twoi rodzice bo tych aut jest 100 x więcej niż francuskiego gówna, w tych autach przy gigantycznych przebiegach 500 tyś psują się tylko niektóre podzespoły, francuski szit by po 1/4 średniego przebiegu niemców gnił w pokrzywach, bo naprawa droższa niż auto :D
:)

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran

Yato, bez przesady, francuzów też trochę jeździ i wcale ich nie chcę bronić bo niestety też różnie z nimi bywa, ale nie wszystkie są takie złe jak to twierdzi polskie społeczeństwo. A jak jakiś fanatyk szmelcwagenów zaczyna od tekstu "zacznijmy od tego że nie ma aut dobrych francuskich", a za stwierdzenie faktu że a4 ma lipne zawieszenie, zjeżdża na temat mojego chińskiego piździka to jest co najmniej żałosne :)

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » sob 30 lis, 2013

Dominxd, no ale z tymi francuzami tak jest, dużo częściej się psują, 1/3 tego co niemiec ma na liczniku taki statystyczny francuz nie przejedzie, do tego naprawa bardzo droga, przekombinowane wszystko :)
zawieszenie wielowahaczowe jest dobre, tylko trzeba szanować, i nie robić prowizorki przy naprawach, bo potem droooogo trza bulić ;d
:)

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » sob 30 lis, 2013

jak jakiś fanatyk szmelcwagenów zaczyna od tekstu

...jak jakiś antyfanatyk zaczyna od tekstu szmelcwagen. A zawieszenie wielowachaczowe w paszczurach to jeden z większych mitów nadmuchanych elementów ogólnie jeżdżących w samochodach. Dobrej klasy auto teraz musi mieć zaawansowany wielowachacz.
Psuje się, wymieniasz na części lemfordera i zapominasz o zawieszeniu. Cebula jeżdżąca paszczakiem często bierze najgorsze gówno i później są mity, że zawiecha się psuje. Oryginały trzymały i w Polsce duże przebiegi i nagle, jak wszystkim powybijało są problemy. Jak się kupuje podróbki to tak jest ze wszystkim.
Poza tym, o czym tu mówić, 95% niemieckich aut w chwili przybycia na lawecie do Polski powinna trafić na złom.

Masz 5000 zł, kup do cholery krajowego świeżego lanosa z przebiegiem 90 tysięcy km i ze świeżym lpg. Z Niemieckimi autami powinno się zaczynać od 15 tysięcy za zadbaną a6 c4.
Ostatnio zmieniony sob 30 lis, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran

Tylko że to jest Polska i tak jak ze wszystkim, większości nie stać na "oryginały", więc prawie każdy posiadacz tych aut orze jak może kupując podróbki :)
a od 15tyśków to lepiej sobie kupić jakiegoś Japończyka :D

Outer
Weteran
Weteran

a od 15tyśków to lepiej sobie kupić jakiegoś Japończyka :D

tfu.

większości nie stać na "oryginały",

Dla tego proponuję lanosa, gdzie oryginały są tańsze od podrób do Vw itp.

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran

Outer pisze:Cytat:
a od 15tyśków to lepiej sobie kupić jakiegoś Japończyka

tfu.

czyli nie dogadamy się :)
Ostatnio zmieniony sob 30 lis, 2013 przez Dominxd, łącznie zmieniany 1 raz.

Outer
Weteran
Weteran

A co jest od 15 takiego w japończykach super?

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran

to że powyżej 15tyś może kupić w miarę młode i nie zjechane auto, jakąś Toyotę czy Hondę. Wolałbym 100razy Avensisa II niż starą a6 c4.

Awatar użytkownika
Czyżu15
Weteran
Weteran

Postautor: Czyżu15 » sob 30 lis, 2013

Dominxd, powiedz mi jak osoby jedzące ślimaki mogą zbudować dobre auto? w konstrukcjach ich aut jest wiele rzeczy przekombinowana, mówisz że codziennie sprzedaje się "kilka" wahaczy do a4/b5 myślisz że we francuzach nie ma takich problemów? uważasz tak tylko bo twój tata ma przez 7 lat jednego scenica i nie macie porównania. pozdro
only vag

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran

Czyżu15, zacznijmy od tego że mój tata nie ma scenica i nigdy nie miał :) co do porównania to akurat mamy bo u nas w domu są 4 auta i w dodatku często zmienia się samochody+ dochodzą okazje na handel :) więc nie pieprz że nie mamy porównania, jak już Cię to tak boli to z francuzów mama ma aktualnie Citroena C3, były też megany, C3 pierwszej generacji, Peugeot 106 a nawet 406. Nie będę dalej wymieniać bo mnie zjecie <rotfl>
Po raz kolejny źle trafiłeś chłopcze.

Czyżu15 pisze: mówisz że codziennie sprzedaje się "kilka" wahaczy do a4/b5 myślisz że we francuzach nie ma takich problemów?

też są, zdarzają się upierdliwe Laguny czy też Nissany Primery (jakbyś nie wiedział, a wątpię żebyś wiedział to Nissan niestety współpracuje z Renault :) )
ale zaczynanie tematu od tekstu że nie ma dobrych francuskich aut jest trochę nie na miejscu, bo tak wcale nie jest. Mogę tak samo powiedzieć, że Ty czy twoi rodzice mieliście tylko VW albo Audi i nie macie do niczego porównania, ale w to już nie wnikam bo tak jak się spodziewałem, wszyscy wyskoczyli przeciwko mnie i bronią swoich Niemieckich krążowników :D
Ostatnio zmieniony sob 30 lis, 2013 przez Dominxd, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » sob 30 lis, 2013

Dominxd, wyjątki zawsze się zdarzają :) ale dobrych samochodów francuskich jest tyle co złych niemieckich :D
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran

n0r3k, racja :P ale zjechanych a4 i pastuchów na lipnym wielowahaczu jest jeszcze więcej niż złych francuzów :D

reasumując proponuję skończyć temat bo niezły syf się zrobił :D

Wróć do „Moto-topic”