• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogar 900

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Ogar 900

Postautor: Alpen » pn 11 kwie, 2011

piotrus96, Pr0 El0 El0 :D speeder, w Broku nad Bugiem <faja>
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

.

Postautor: Alpen » pn 18 kwie, 2011

Czas na odświeżenia :P No to wczoraj wybrałem się w trasę po gminie pozwiedzać nieznane mi dotąd okolice i nowe asfalty :) Jestem mile zaskoczony bo wszędzie gdzie były lipne drogi i żwirówki powylewali nowiutki, świeżutki asfalt :d Motor miał boską przyczepność :O Zero nierówności :D W między czasie na blat zawitało 2500km :D

Fotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Comment :)

Awatar użytkownika
Stunti
Weteran
Weteran

Postautor: Stunti » pn 18 kwie, 2011

Świetne trasy masz :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pt 22 kwie, 2011

Nagrałem przyśpieszenie ogara do 70~75km/h ;) Więcej nie chciałem bo dołki na drodze się zaczęły to aparat w kasku skakał jak poje###y :/ JEST MOC !!! :P

http://www.youtube.com/watch?v=YB7MI0vOuKM

Awatar użytkownika
Wilku1122
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Wilku1122 » pt 22 kwie, 2011

Chyba ci trochę licznik zawyża :D
PIEC!
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » sob 23 kwie, 2011

Mały riflesz ;)

Zdjąłem błotnik z tyłu, wystarczy jeszcze zrobić nadkole na wzór oryginalnego i przykręcić blachę :d

Fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kierunki w lampie mają być ale to zrobię w piątek/ sobotę. Jak na razie próba zobaczenia jak będą świecić poprzez przyłożenie rozebranego klosza do dziury od postojówki 8)

Obrazek

Dziś praktycznie cały dzień spędziłem przy ogarze, zaczynając ok. 15-16 (o 14.30 kończę szkołę) kończąc o 19.

:)
Ostatnio zmieniony czw 05 maja, 2011 przez Alpen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pavaczek
Administator
Administator
Pojazd: Ogar 900 110cc

Postautor: pavaczek » pt 06 maja, 2011

brukx, te kieruni w lampie to na ledach czy zwykłych żarówkach? ;) nie wiem czy ci to przegląd przejdzie, pytałem się kumpli w stacji kontroli to mówili, że między kierunkami powinno być 30 cm ale oni na to uwagi nie zwracają akurat ;) ja czekam na żarówki ledowe i również przenoszę do lampy :) tutaj jak to u mnie wyglądało na standardowych żarówkach popodłączanych na krótko :P
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zN7oyBVdLRo&feature=channel_video_title[/youtube]

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » pt 06 maja, 2011

pavaczek, Rozpiłuje trzymak od postojówki, rozbiorę kierunek i tam to na izolację przykleję jeszcze w razie czego aby nie wyleciało ;)

[ Dodano: Pią 06 Maj, 2011 ]
A w razie przeglądu dorobię trzymak i podczepię kierunki ;)

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » pt 06 maja, 2011

Ja tam bym nic nie robił xD jak by nie przeszedł to diagności mówią przeważnie niech Pan to wszystko porobi i przyjedzie jeszcze raz.

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » sob 07 maja, 2011

Jak niektórzy wiedzą to ogar stoi... :| Winą jest przepalony przerywacz kierunkowskazów i nie opłacało się skręcać ogara z zepsutymi kierunkami aby przejechać w deszczu 20km. W poniedziałek najprawdopodobniej skręcam ogara :d Dziś korzystając z tego że mam dużo wolnego czasu to zakupiłem klej dwuskładnikowy Poxilina i powiem wam że jest on wyje*any w kosmos. Warto poświecić te 10zł aby wzmocnić plastiki. W miejscu gdzie była choć najmniejsza ryska która mogła się powiększać wzmocniłem. Klej trzyma znakomicie, twardy jak stal.

Foto:
Tak ogar stał przez najbliższe dni. Plastiki założone tylko na chwilę aby ne zagracać miejsca w garażu i abym ich przez przypadek nie połamał.

Obrazek

Tu już chłopaki ogar rozebrany. Wykonałem nawet bardzo profesjonalny stelaż do stuntu z aluminium. docisnąłem go do dołu to pękł 8) xD

Obrazek
Obrazek

Klej.
Obrazek

Wzmocnione plastiki :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
mateo2526
Majster
Majster

Postautor: mateo2526 » sob 07 maja, 2011

Brux czy ty czasem na 3 fotce nie byłeś w okolicach broku ? bo zdaje mi się że tra fota była roboina tam na bocznej drodze do nagoszewa zaraz za krzyzówka w broku

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

mateo2526, Tam gdzie nowy asfalt? Nieee to jest w Płatkownicy. Na 2 str są foty z mostu w Broku :P

Awatar użytkownika
mateo2526
Majster
Majster

Postautor: mateo2526 » sob 07 maja, 2011

brukx, no bo za mostem pierwsza krzyżówka w lewo 10 km i moje tereny ;d też byłem nad mostem jakię 2 tygodnie temu, trzeba się tam kiedyś spotkać ;d

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

mateo2526, Nom tak :) A ja tamte tereny dobrze znam bo od dziecka tam się wychowywałem. U wujka siedziałem całe dnie mój tata domy w Udrzynie budował. :) W Porębie też mam rodzinę.

[ Dodano: Pon 09 Maj, 2011 ]
Ogarek już w kupie :D Jak na razie nie ma kierunkowskazów ale dziś wieczorem prawdopodobnie już będą bo tata mi przywiezie przerywacz. Uciąłem błotnik tak abym w razie czego mógł potem go jeszcze raz przyczepić. Kupiłem sprej śnieżka do 690* i wymalowałem na elegancko tłumik. Zrobiłem 20km po błocie i asfalcie i 0 błota na siedzeniu ani na plecach ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: Sob 14 Maj, 2011 ]
Czas na odświeżenie :)
No to porobiłem nowe fotki. Poleciałem się przejechać po nowym asfalcie. Leciał przede mną autobus a ponieważ niedaleko było skrzyżowanie to się dopiero rozpędzał, postanowiłem go dogonić. Leciałem maxem już 80km/h to go dogoniłem, zbliżyłem się a ogar ma przyśpieszenie dobre i z 'lekkością' dociągną do plastiku. Tak wiec goniłem za autobusem czując że ogar jeszcze przyśpiesza, nigdy a przenigdy nie słyszałem takich obrotów na 4 . Pomyślałem że mogę go rozwalić także wcisnąłem sprzęgło a wskazówka licznika dopiero po ~ 8s. zaczęła opadać. Nie wiem ile leciałem bez tych oporów powietrza, w każdym bądź razie nie tyle co powinien chiński 4t....
Fotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Dodano: Pią 27 Maj, 2011 ]
Strasznie dawno nie jeździłem ogarkiem, więc dziś się wybrałem na krótka przejażdżkę- tylko 87km bo pogoda nie dawała spokoju i pluła deszczem :/ Pojechałem na stację, zalałem pod korek i jazdaaa. Mapa do schowka i jadę przed siebie. Zwiedziłem kilka ciekawych miejsc, między innymi: tor dla crossów (fotek nie mam) i las w którym szaleją na crossach itp. Wczoraj czyściłem dokładnie ogara bo był z deka przykurzony. Dziś upierdzieliłem go jak nigdy, poprzez błoto, kałuże, piach, aż po szambo (traktor z szambiarką się zakopał i nie było wyjścia, musieli gówno spuścić :/ A ja musiałem po tym potem przejechać). Pogoda sprzyjała git ;] Trochę fotek:

Tak ogar wyglądał przed podróżą (ok. 15 bardzo ładne niebo, potem coraz gorzej...):
Obrazek

W nieznanym mi dotąd lesie:
Obrazek

Na krosiej górce (Wbiłem 1 i zszedłem z moto- prowadziłem go sobie pod nią):
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Chwilowy zajazd do domu aby przetrzeć lampę i reję, schowałem się również przed deszczem :D :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i jadę dalej. Doleciałem nad most gdzie spotkałem chłopaka na Suzi GSX. Niestety ja wjeżdżałem a on już zakładał kask, zanim dojechałem do wody on już leciał w moją stronę, machną LWG (ku mojemu zdziwieniu) ja odmachałem i tyle z tego było :P :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na blacie obecnie 3020km 8)
Ostatnio zmieniony czw 30 maja, 2013 przez Alpen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: choinka » ndz 12 cze, 2011

Biedny ogarek ;/ Kumpel uderzył moim to naprawa wyniosła 200zł :P i jeszcze mi 100zł wisi i mnie wk***ia trochę bo jeszcze nie oddał a to już rok minął...
Rób ogara i śmigaj dalej ;D

Wróć do „Nasze motocykle”