• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

DUZY NEGATYW TAHA

Po transakcji wypadałoby wystawić komentarz kontrahentowi :)
Awatar użytkownika
adam94pp
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Re: DUZY NEGATYW TAHA

Postautor: adam94pp » wt 15 maja, 2012

Odezwal sie i powiedzial ze chlodnice maja tylko i wylacznie z uzywanych motorow i kazda jest uzywana ale na gg mi mowil ze jest nowa i wgl zal po prostu co do gaznika niby idzie 2 paczka z Niemiec dlatego ta obsuwa.Nie wierze mu bo na nowo pytal sie o moje dane zaloze sie ze albo wyslal dzis albo robi sobie jaja

Awatar użytkownika
mateusz167
Weteran
Weteran

Postautor: mateusz167 » wt 15 maja, 2012

To moja też jest używana :O <glupek> ?

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » wt 15 maja, 2012

ja kupilem od niego keihina pe24 mialbyc 100% sprawny a nie jest sprawny bo ssanie ma rozjebane i nie dziala, za to silnik 125cc smiga elegancko, więc oceniam go raczej neutralnie.
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

dafi
Uczeń
Uczeń

Postautor: dafi » śr 16 maja, 2012

Myśle, że i pora na mój komentarz.

Postanowiłem zamówić silnik STOMP 120 cm (alu cylek)
Taha zwlekał z wysłaniem, czekałem chyba 2 tygodnie. Po jakimś czasie napisał, że wysłał na koniec zadzwonił, że mnie oszukał bo nie miał filtrów powietrza i nie wysłał. Zapewnił, że już wysyła komplet. Za kilka dni dotarł do mnie komplet a raczej:

Gaźnik chińskie 26 zamiast mikuni 22 (co mi po 26 skoro dolot jest mniejszy)
Brak modułu zapłonowego (a miał być w paczce, Taha powiedział tylko, że ten od 50 też pasuje, nie wysłał kolejnego)
W silniku było wlane ok 400ml oleju dobrze, że to sprawdziłem przed pierwszym odpaleniem i zmieniłem na belraya

Motor dotarłem, w drodze ze zlotu (przy prędkości ok 40km/h) pękł mi tłok uszkadzając cylinder, wał, głowicę. Silnik był dopiero co dotarty (rano przed zlotem zmieniłem olej na nowy) Sprzedający przyznał moją rację - wada produkcyjna jednak odrzucił reklamację ponieważ daje gwarancję "rozruchową" Rozruchową na nowy silnik?! : /

Miałem zamawiać jeszcze jeden silnik od niego ale chyba dam sobie spokój
Ostatnio zmieniony śr 16 maja, 2012 przez dafi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stepien0601
Weteran
Weteran

Postautor: stepien0601 » śr 16 maja, 2012

Dla modów:

W takim przypadku proponuję dla Tahy Bana lub zakaz pisania w dziale sprzedam.

Awatar użytkownika
adam94pp
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: adam94pp » śr 16 maja, 2012

Taha doslal gaznik.Ewidentnie przestraszyl sie tego co tu pisalem poniewaz kurier dzis przyniosl mi gaznik data nadania paczki byla z dnia 15maja takze gaznik nie szedl z Niemiec jak to powiedzial sam Taha.Radze ograniczyc zaufanie co do niego i uwaznie zawierac z nim umowy

Awatar użytkownika
TaHa
Specjalista
Specjalista
Kontaktowanie:

Postautor: TaHa » śr 16 maja, 2012

Nie jestem oszustem...

Mam już od może 2 miesięcy jak nie więcej problemy związane z wysyłkami, urzędami i nie tylko... Jeśli wam się wydaję że zarobienie dla mnie na adamie 200 zł to jestem fajny ?
Jak dla mnie to w ogóle mnie nie obchodziło co ty do mnie sobie pisałeś, ja się z swojej umowy wywiązuje zawsze. Chłodnice te "CNC" są nowe, wymontowane z nowych motocykli... Skoro jest wymontowana to wygląda troszkę inaczej niż ta z pudełka. Poxilina ? Weź zdjęcie z bliska nowej, to się nazywa uszczelka.

Problemy z wysyłkami obecnie dla mnie to będzie norma niestety, ale nie zwlekam więcej niż 2 tyg. - tak było kilka razy, zazwyczaj od razu lub po 3 dniach to od razu uprzedzam tych co znają.

dafi - w tym przypadku było niestety tak jak mówisz, ale sam chyba doszedłeś do wniosku że to nie moja wina i twoja też raczej nie jak jeździłeś tak jak powinieneś.

adam94pp - jeśli myślisz że tym swoimi czynami zabłysnąłeś to się mylisz... Nie chce się z nikim kłócić ani psuć sobie opinii ale nie dam się bezkarnie oczerniać przez kogoś kto mnie nazywa oszustem...

Awatar użytkownika
adam94pp
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: adam94pp » śr 16 maja, 2012

Niestety ale sam widzisz jakie opinie na twoj temat udzielili inni uzytkownicy forum a jak sam wiesz zapracowales na to tylko Ty.Z mojego punktu widzenia to bylo oszustwo, mow co chcesz pisz co chcesz i tak wiem swoje i od Cb nic nie bede kupowal.Koniec tematu.Mozna zamykac

Awatar użytkownika
Żaba
Weteran
Weteran

Postautor: Żaba » czw 17 maja, 2012

TaHa, Takimi opiniami straciłeś wiele klientów :(
Obrazek

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » czw 17 maja, 2012

A może rozwiążemy spór <mysli> jeśli TaHa chce utrzymać klientów to sprawę rozwiążemy.

adam94pp, zrób zdjęcia tej chłodnicy i daj zdjęcia oraz opis aukcji. Podaj również cenę jaką zapłaciłeś za wysyłkę oraz cenę za chłodnicę

TaHa, Jeśli będziesz chciał utrzymać tą swoją "opinię" której na chwilę obecną nie masz najlepszej to wyślesz mu jeszcze na swój koszt sprawny gaźnik a do chłodnicy to się nie wypowiem gdyż nie widzę jej stanu. Moim zdaniem z chłodnicą czytając posty up także go oszukałeś gdyż przed kupnem informowałeś go że jest nowa a sprzedałeś mu używaną. Człowiek z człowiekiem potrafią się dogadać tylko trzeba na spokojnie.

adam94pp, wystawiałeś już komentarz na allegro? jeśli nie to wstrzymaj się na chwilę obecną.
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Yato » czw 17 maja, 2012

benek zacnie prawi, daj fotki pierw.
i archiwum z gg że pisał że nowa, screen najlepiej.

Awatar użytkownika
adam94pp
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: adam94pp » czw 17 maja, 2012

Gaznik doszedl juz wczoraj.Bo zostal wyslany jak pisalem dzien po zalozeniu tego tematu.Na allegro aukcji nie bylo z tego powodu ze za pobraniem bralem.Nie mam zamiaru sie klocic z kims takim po proistu sie zawiodlem i tyle.Dla mnie to koniec tematu

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » czw 17 maja, 2012

Szczerze mówiąc ja również nie byłem zadowolony z usług naszego "znajomego"
Kupiłem od niego niedziałającą blokadę obrotów i w dodatku inną niż na filmiku oraz fotografiach nie wspominając o opisie oraz braku pomocy z twojej strony TaHa
Do porozumienia nie doszliśmy ale to też po trochu z mojej winy gdyż blokada u mnie do zamontowania trochę poleżała a ja głupi dałem pozytywny komentarz na allegro bo wydawał mi się spoko typ <facepalm>

A komentarza o napędzie licznika oraz lince licznika daruje <facepalm>

Jeśli chcesz utrzymać klientów to pamiętaj że musisz się o nich starać ale i także o ich zadowolenie. Jeśli tobie się to nie podoba to po prostu nie sprzedawaj ludziom bo w takim wypadku się do tego nie nadajesz.

[ Dodano: |17 Maj 2012|, o 15:30 ]
adam94pp, czy chłodnica jest sprawna i możesz być z niej zadowolony ??
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK

Lewa !!

Awatar użytkownika
Alpen
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: Alpen » czw 17 maja, 2012

A ja zaś daję + dla TaHy. Kupiłem od niego zapłon do 125, przesyłka była na drugi dzień no i cena mała bo dużo taniej niż za samą podstawkę z cewkami, a kupiłem kompletny zapłon, czytaj cewki, magneto, podstawka. <we>
modó³ wm mugen sport cdti

Awatar użytkownika
cysta
Specjalista
Specjalista

Postautor: cysta » czw 17 maja, 2012

TaHa pisze:Jak dla mnie to w ogóle mnie nie obchodziło co ty do mnie sobie pisałeś, ja się z swojej umowy wywiązuje zawsze. Chłodnice te "CNC" są nowe, wymontowane z nowych motocykli... Skoro jest wymontowana to wygląda troszkę inaczej niż ta z pudełka. Poxilina ? Weź zdjęcie z bliska nowej, to się nazywa uszczelka.

Nie chcę robić jeszcze zamieszania , ale i ja też się coś wypowiem:
nowa chłodnica, to nowa, nieużywana. Jeśli ktoś pisze, że coś jest nowe to oczekuje, że dostaje nie używane, jeśli nie ma w aukcji stosownej informacji- nowa, wyjęta z nieużywanego pojazdu( czyli była zakładana, ale nie musiała być używana).
A takie coś, że jest nowe, to można traktować jak naciąganie kogoś. Coś co jest oczywiste dla Ciebie, nie musi być oczywiste dla kupującego.
Nawet nie chodzi o 200zł, bo pieniądz duży i nie duży. Jeśli ja miałbym miec takie problemy, że coś nie halo jest ciągle, to wolałbym dac 300 i mieć spokój i pewność, że coś, na co czekam i się najarałem, ze będe to miał przyjdzie sprawne i w jednej paczce. Bo nie ma nic gorszego, jak rozczarowanie przy zakupach.
Jako kupujący cenie sobie dobry kontakt i rzetelność sprzedawcy. A jako sprzedający zadowolenia kupującego, żeby później nie było takich jak teraz problemów. Wole żeby ten co kupuje wiedział o problemach, zbudować zaufanie i wtedy problemy rozwiązywać.
Ale Ty już chyba powinieneś o tym dobrze wiedzieć.
życzę dobrego rozwiazania sprawy. co chciałęm powiedzieć, to powiedziałem :)

Wróć do „Komentarze”