• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Junak 901, pytania

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Lunatyk^
Weteran
Weteran

Re: Junak 901, pytania

Postautor: Lunatyk^ » wt 27 mar, 2012

kamil93 pisze:I tak 500 km pierwszych zrobić, czy więcej? No i na ile tysięcy kilometrów wydaje Wam się, że ten Junak pociągnie (nie biorąc pod uwagę mojego niedoświadczenia, jeśli chodzi o jazdę)?

500 Km to minimum.
Wilku zrobił ogarem 30k i dalej pszczółka :)
Zależy jak będziesz dbał o moto.

kamil93

Postautor: kamil93 » wt 27 mar, 2012

Czyli czym dłużej będę docierał silnik, tym lepiej? I najlepiej nie ponieść się kilka razy pokusie przygazowania bardziej? Aha, jeszcze gdzieś czytałem, żeby podczas docierania nie jeździć cały czas na tych samych obrotach. Prawda?

Awatar użytkownika
Lunatyk^
Weteran
Weteran

kamil93 pisze:I tak 500 km pierwszych zrobić, czy więcej? No i na ile tysięcy kilometrów wydaje Wam się, że ten Junak pociągnie (nie biorąc pod uwagę mojego niedoświadczenia, jeśli chodzi o jazdę)?

Tak 500km tylko jak zrobisz te 500 to później nie katuj go ciągle bo wtedy na pewno długo nie posłuży ci.
Tego nikt nie wie ile on ci wytrzyma.One mało awaryjne są,ale w razie części są tanie i jest ich masa.

kamil93

Postautor: kamil93 » wt 27 mar, 2012

Czyli czym dłużej będę docierał silnik, tym lepiej? I najlepiej nie ponieść się kilka razy pokusie przygazowania bardziej? Aha, jeszcze gdzieś czytałem, żeby podczas docierania nie jeździć cały czas na tych samych obrotach. Prawda?

Odpisałeś drugi raz na to samo :P

Awatar użytkownika
Lunatyk^
Weteran
Weteran

kamil93 pisze:Czyli czym dłużej będę docierał silnik, tym lepiej? I najlepiej nie ponieść się kilka razy pokusie przygazowania bardziej? Aha, jeszcze gdzieś czytałem, żeby podczas docierania nie jeździć cały czas na tych samych obrotach. Prawda?

Odpisałeś drugi raz na to samo :P

Tak prawda raz na jakiś czas możesz mu troszkę przyłożyć.
Bo zadajesz pytania ciągle te same.
Skąd kto ma wiedzieć ile on ci posłuży ?
My wróżkami jesteśmy ?
Tego nikt nie wiem.
Chińska precyzja polski temperament :)

Masz wypowiedź Piotrka z forum:

Goger, z takim docieranie to on bd miał 'muła'
Najlepiej docierać z 400-500km, jeździć do 50km/h, i co jakiś czas dawać mu mocno po garach aż będzie jęczeć z bulu
Oczywiści można jeździć we 2 ale nie po terenach górzystych, nie rozpędzaj go piłując pierwszy bieg tylko zmieniaj stopniowo biegi, a na 4 można już na wysokich ganiać
Olej zmień po 300km a potem to już po 1tyś
Ostatnio zmieniony wt 27 mar, 2012 przez Lunatyk^, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Brunon K ver. 205
Weteran
Weteran

Postautor: Brunon K ver. 205 » wt 27 mar, 2012

kamil93 pisze: Ale czy tak mała prędkość jest konieczna, nie chodzi tu bardziej o jazdę na niskich obrotach? Mam do przejechania dość długi odcinek ruchliwej drogi i boję się wkurzonych kierowców, którzy będą za mną jechać <rotfl>

O to się nie martw, ja swoim Ogarem wracałem przez centrum Siedlec, a później DK2 (wracałem od mechanika, pierwsza jazda na nowym silniku) i jakoś nikt się nie wkurzał, po prostu trzymaj się w miarę możliwości prawej strony jezdni, to bez problemu Cię wyprzedzą. :) A co do pojemności Junaka, to pamiętam że któryś jegomość na PJ sprawdzał tłok w swoim motorowerze i miał średnicę 39mm czyli 50ccm. Według mnie w Junaku siedzi taka pojemność, jaką akurat się chińczykowi zechce wsadzić.
Ostatnio zmieniony wt 27 mar, 2012 przez Brunon K ver. 205, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
EMO

Wróć do „Pomoc”