• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Stuki w głowicy.

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Stuki w głowicy.

Postautor: to&owo » śr 28 sty, 2015

i od 110 też :PP tak jak mówi shadow, tu najgorzej wychodzi byle jakość,bo czasami jedna krawędź jest mocniej wysunięta i już jest cicho .

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Postautor: Shadow143 » śr 28 sty, 2015

Nom więc pakuj tam podkładki tak żeby na boki nie chodził :D I stuki powinny zniknąć
toros el clasico > kinroad sprinter 150cc > zipp pro 200 > Derbi GPR 50 R Replica 2004r

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran
Pojazd: CBF 500

Postautor: Dominxd » ndz 01 lut, 2015

w sumie to już tylko czekam na jutrzejszy dzień, nawet kupiłem uszczelki ale dzisiaj dałem mu jeszcze powiedzieć ostatnie "słowo" :D zauważyłem że jak jest zimno to mniej stuka, czyżby materiał w jakiś sposób reagował na temperatury ?
Umieszczam filmik, niestety telefon dodaje sporo metalicznego dźwięku:
https://www.youtube.com/watch?v=35g8fG3 ... e=youtu.be

a zazwyczaj chodzi tak jak na filmie poniżej, na ten dźwięk w międzyczasie nie zwracajcie uwagi-film był nagrywany gdy padło łożysko na wałku rozrządu :P
https://www.youtube.com/watch?v=WWNlPcNoOxA

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Postautor: Shadow143 » pn 02 lut, 2015

Dominxd, tak samo mój brat miał w swojej tej nowej , taki sam dźwięk jakby coś zawadzało. To tak jak mówiłem podkładki zdały egzamin chodź teraz znowu zaczyna mu się to dziać. Ale to może przez to że ja mu miedziane wsadziłem to już się zużywają :D
toros el clasico > kinroad sprinter 150cc > zipp pro 200 > Derbi GPR 50 R Replica 2004r

Awatar użytkownika
Dominxd
Weteran
Weteran
Pojazd: CBF 500

Postautor: Dominxd » pn 02 lut, 2015

Shadow143, dzisiaj przerzuciłem koniki i w sumie nie wiele to mogło, na zimnym silniku jest niemal idealny, gorzej na ciepłym, wina zaworów? co do podkładek to aż takich luzów tam nie było, wątpię że wgl upchałbym tam jakąkolwiek podkładkę. Łańcuszek rozrządu też raczej jest w porządku, nawet ciężko naciągnąć zębatkę na wałek przy składaniu :)

kumpek20
Majster
Majster

Postautor: kumpek20 » wt 03 lut, 2015

Dominxd pisze:Shadow143, dzisiaj przerzuciłem koniki i w sumie nie wiele to mogło, na zimnym silniku jest niemal idealny, gorzej na ciepłym, wina zaworów? co do podkładek to aż takich luzów tam nie było, wątpię że wgl upchałbym tam jakąkolwiek podkładkę. Łańcuszek rozrządu też raczej jest w porządku, nawet ciężko naciągnąć zębatkę na wałek przy składaniu :)

Mam tak samo u siebie w junaku, na 50 i 72 chodziło cichutko że aż miło, wstawiłem 110 i mam identycznie. Wszystko ok, łańcuszek, koniki. Możliwe że u mnie wadzi tłok po zaworach ale na pewno ich nie uszkodził bo mocy mu nie zabrakło.. Jak coś wymyślisz daj znać :)

Awatar użytkownika
Shadow143
Weteran
Weteran

Postautor: Shadow143 » wt 03 lut, 2015

Dominxd, no to chyba ten typ tak ma :D

Wróć do „Pomoc”