• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Podpięcie świateł na "krótko"

L4nCeR
Pojazd: Barton Fighter

Podpięcie świateł na "krótko"

Postautor: L4nCeR » pt 03 wrz, 2021

Cześć, nigdzie nie mogę znaleźć żadnego jasnego schematu regulatora napięcia w 2t. Jak podpiąć dokładnie biegun dodatni i ujemny świateł mijania (tu podejrzewam, że nawet do ramy mogę ujemny) ? Według schematów, które udało mi się znaleźć wyglądało to tak, że zółty i szary muszę spiąć w jedno i wpiąć do "+" świateł.. Na ten moment wpiąłem się "+" do szarego i napięcie na wyjściu wynosi +- 13V. Wolę się upewnić czy poprostu dobrze podpiąłem i czy nie spali mi kolejnych świateł (wcześniej wpiąłem się w żółty i popaliło wszystko). Z góry dzięki za wszelką pomoć :)

wojtulaaa
Uczeń
Uczeń
Pojazd: Toyota Corolla

Re: Podpięcie świateł na "krótko"

Postautor: wojtulaaa » pn 20 paź, 2025

Post co prawda stary, ale może przyda się komuś, kto będzie miał podobny problem ;) Zazwyczaj żółty i szary są połączone w jedno i idą do "+" świateł. Ujemny przewód rzeczywiście może być wpięty do ramy. Jeśli napięcie wynosi 13V, to wygląda na poprawne, ale lepiej upewnić się, że jest stabilne połączenie. Zanim podłączy się ponownie, warto sprawdzić, czy regulator napięcia działa prawidłowo i nie ma skoków napięcia

Wróć do „Pomoc”