Chciałem Wam zaprezentować mój nabytek jakim jest Zumico GR 500 z 2011r.
Jest to mój pierwszy motocykl. Przeglądając allegro w wakecje 2012 ujrzałem go za 2600zł, w stanie nowym nieużywanym.
Pojechałem więc obejrzeć ten sprzęt. Był dosyć zakurzony, bo stał u poprzedniego właściciela półtora roku, nieodpalany. Poza tym jego stan był salonowy, na siedzeniach nawet była jeszcze folia.
Obejrzałem, przejechałem się, spodobało się i kupiłem
Po powrocie do domu odmyłem go i wyglądał już jak nówka.
Pierwszy miesiąc przejeździłem bez przeróbek, potem założyłem zestaw 72, większą dyszę i srebrną chłodnicę oleju.
Na jesień silnik wylądował na stole, bo pękła mi gwint w głowicy i złamał się adapter oleju.
W tej chwili jest już poskładany i czeka na jakiś cieplejszy dzień (jak stopnieje śnieg), żeby go założyć i wreszcie pojeździć.
Silnik złożyłem no nowej (nieużywanej) głowicy, którą kolega szymo_97 wyczaił na allegro na licytacji, zalicytował za 10zł i nikt inny nie zaoferował innej ceny. Myślę, że była to dość duża okazja.
Na koniec zdjęcia! Te są jeszcze z wakacji, ale aktualniejsze dodam jak zrobi się tylko ładniejsza pogoda
Moje Zumico, a CBR szymona_97
Szymon wyskoczył w klapkach na przejażdżkę
I takie na wesoło
ps Chciałem pozdrowić mojego sąsiada (szymona_97), który pomaga mi we wszystkich modyfikacjach, u niego przerabialiśmy na 72cc, składaliśmy silnik itp.
Mogę polecić go wszystkim użytkownikom, bo oferuje swoją pomoc całkowicie bezinteresownie

takie słittt