Na forum jestem już chwilę i był temat związany z moim Gb, ale był tam za duży syf, także chcę wszystko podsumować i napisać w tym temacie. Ale zacznę od przedstawienia się.
Imię : Bartek
Maszyna : Gb Motors Street
Srteeta dostałem od rodziców, po powrocie do domu dowiedziałem się, że kupili mi motor
Z początku twierdziłem, że lepiej jakby mi kupili skuter, ale teraz wiem, że dobrze zrobili!
Najechałem już ponad 1700 km, co tu dużo przyznać dużo jeżdżę bo wychodzi mi 300 km na tydzień jak liczyłem przy przebiegu 1200
Chwilę pojeździłem i cóż, stwierdzam, że potrzeba tuningu
A o to moje plany :
-Gaźnik 19 mm ze stożkiem ( już zamówiony u kolegi z forum)
-Cylinder i tłok 72 cc wraz z pustą głowicą
-Lightbar x2
-Jeżeli motor będzie potrzebował to zmiana zębatek
-Żarówka xenon
-Kierunki strzałki x4
-Chłodnica oleju
Z planów to narazie tyle, teraz tylko wykonywać.
Załączę parę fotek maszyny :
Na początek moja naklejka :
To na tyle z fotkami.
Lecz nasuwa się pierwsze pytanie:
Mam zamiar zamontować lightbary w miejsce kierunkowskazów, gdzie dać kierunki?
Wszystkie prace i pytania będę zamieszczał w tym temacie.
Pozdrawiam
stepien0601
[ Dodano: Pią 06 Maj, 2011 ]
http://allegro.pl/nowy-gaznik-chopper-k ... 55956.html
Ile ten gaźnik mam mm?
Proszę niech mi ktoś znajdzie 19mm albo 22 mm do 75 zł, bo sprzedałem wiatrówkę i zamawiam 72 cc i gaźnik.
[ Dodano: Sob 21 Maj, 2011 ]
Witam.
Panowie mam pilne pytanie.
Będę próbował opisać mój problem, ale najpierw dodam, że 72 cyl i głowica już leżą w domu i czekają na montaż.
Teraz problem:
Naciągałem sam sobie łańcuch i było ok później się poluźnił i znowu naciągnąłem i jeździłem i jeździłem, aż zaczął przy przedniej zębatce tak "chrąchać"(nie wiem jak to nazwać) a więc wczoraj zdjąłem obudowę zębatki przedniej, i na wałku zębatka ma trochę luzu ( 1-2mm) czy powinna mieć aż taki duży luz? Po zdjęciu zębatki, zauważam, że jest ona od strony silnika po brzegach (5mm od zębów) zjechana, i świeci się jak lustro, prawdo podobnie od łańcucha czyli łańcuch ciągnie ją na lewo patrząc od tyłu motoru, ale również karter jest trochę przytarty, aż się wyrobił mały rowek. Teraz pytanie, czy mogę dać na wałku jeszcze jedną podkładkę? Ale taką, żeby ona służyła, że zębatka będzie dalej oddalona od silnika? Jeżeli będzie potrzeba dam foty. Proszę o pomoc.

[/URL]