• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

ROUTER A 500 by ReallY

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Re: ROUTER A 500 by ReallY

Postautor: ReallY » pn 30 gru, 2013

n0r3k, Właśne te rysy są od papieru 3000 :/ muszę kupić filc i pastę :) A papier to ja mogą kupić nawet 5000 :D
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 30 gru, 2013

Po 2000 to rys prawie nie ma, a po 3000 miałyby być? ;p
Bayeriche Motoren Werke

Awatar użytkownika
Volumne
Weteran
Weteran

Postautor: Volumne » pn 30 gru, 2013

To mocowanie chłodnicy może pęknąć przy samej chłodnicy gdyż ja tak samo miałem i cho chwile się urywało az zrobiłem z blachy aluminiowej 1 mm :D
Obrazek

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » wt 31 gru, 2013

KucaQ, To ja nie wiem, jeszcze nad tym posiedzę ;)

Volumne, Te mocowania co dorobiłem czy te przy chłodnicy te uchwyty?

UP

Czas podsumować sezon 2013...

Data rozpoczęcia 01.03.2013
Data zakończenia 27.12.2013
Dni 301
Przejechanych kilometrów 6000
Planowałem przejechać 5000
Średnio 19.93 kilometrów dziennie ;]

Opis:

Do maja było fajnie potem dorwałem silnik 110 i pierdoliłem się z gównem bo 3 razy się zatarł potem planowałem zrobić 88 na lekkim wale ale nie wyszło. Kiedy dorwałem robotę stwierdziłem że trzeba kupić silnik na początku miał być używany 110 ale kupiłem nówkę Lifana 120ccm...

Sezon 2014...

Data rozpoczęcia 04.01.2014
Planuję przejechać 9000

Opis:

Zapowiada się ciekawie z nowym silnikiem i chłodnicą będzie bardzo fajne. Zamierzam pojechać do OLKUSZA do YATO i BUMEK już mam nawet chętnych więc można by pomyśleć o jakimś zlocie, ale pewnie będzie jak rok temu :/

No to teraz co się dzieje, to co chciałem zrobić prawie się udało muszę tylko przedni błotnik pomalować. Polatałem trochę dzisiaj z kolegami ( mają 50 ) i z przełożeniami 15/40 nie da się jechać na 4 biegu po prostu go dusi, potem postanowili z górki/góry zobaczyć który z nich więcej pójdzie więc głowy przy blatach ja jechałem za nimi więc na 3 do końca podgoniłem ich dalej nie muszę pisać :D Jedyne co mi nie pasuje to to że chyba mi strzela w gaźnik bo jak go pierwszy raz odpalałem to z dziurki w króćcu walił mi płomień jak gazowałem, gaźnik ustawiony na kawa z mlekiem więc nie wiem o co chodzi <mysli>

Jutro dodam jakieś zdjęcia bo dzisiaj już jestem zmęczony bo latało się od 14 ^^

Pozdro, komentujcie.
Ostatnio zmieniony ndz 05 sty, 2014 przez ReallY, łącznie zmieniany 2 razy.
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
szymo_97
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: szymo_97 » ndz 05 sty, 2014

ReallY, nie martw się tym "kaszlem w filtr powietrza". Ten typ tak ma :)
GuoWe'i 125 > WSK 125 > CBR 125R > Benzer Texas > Suzuki RG 125 F > Honda CB-1 400 :D

Obrazek

gg. 20481530

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » ndz 05 sty, 2014

szymo_97, Ale tego wcześniej nie było więc zaczęło mnie to irytować :)
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
b0r3gi
Majster
Majster

Postautor: b0r3gi » ndz 05 sty, 2014

Trzeba znowu zrobić u nas zlot. Pierwszy jako tako poszedł miejmy nadzieje że teraz bedzie 2 razy tyle ludzi.

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » ndz 05 sty, 2014

b0r3gi, Jutro chyba do ciebie pojedziemy z kolegą na nekenie haha

UP

Kilka obiecanych zdjęć i pod nimi opowieść o dwóch kontrolach policyjnych/policji w 10min ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie mówić że jest brudny bo jak wyjeżdżałem to był czysty ale na drodze jest jak jest...

Będę używał nazw miejscowości bo będzie mi łatwiej pisać :)

Musiałem jechać do kolegi po zeszyt, w Motkowicach jest park na którego terenie jest szkoła, jest tam droga asfaltowa po czym zmienia się polną a w prawo jest do parku stoi tam znak zakaz wjazdu, zlekceważyłem to i po kostce w parku są ławki i często siedzą tam moi znajomi więc ogień zawsze a pod koniec spuszczam z gazu i strzela z tłumika na końcu kostki jest brama z furką przez którą można spokojnie przejechać, za bramą stał samochód na światłach myślałem że to kolega VECTRĄ. Podjeżdżam pod furkę ( było ciemno ) i jakiś gość z latarką podchodzi a tu j*b policja, i mówi do mnie dokumenty no to ja elegancko mu podaję a on się pyta czemu się po parku jeździ ja tam coś mruknołem od podał koledze który siedział w samochodzie, ja patrzę a obok samochodu stoją moi znajomi, no nic tem bierze dowód i podchodzi pod moto i pyta czy znaku nie widziałem ja mówię no widziałem i przyznaję się że go zignorowałem. A on aha otwórz schowek ja otwieram poświecił i mówi czytaj numery ramy no to ja podaję elegancko, on potem choć pod samochód stoję i mówi wyciągaj wszystko kieszenie no to telefon rękawiczki położyłem na masce, kazał mi rozsunąć kurtkę i robi przeszukanie, wszystkie kieszenie, po czym bierze telefon i mówi kupiony czy zajumałeś ja mówię kupiony. Papiery trzyma w rękach i mówi a co z tym tłumikiem? A ja mówię a o co chodzi? A on ja to chyba zabiorę ci ten dowód a ja ale dlaczego? A on że tłumik buczy ja myślę k***a 100 mandat za znak 50 przegląd. I mówię może się gdzieś dziurka wypaliła przy kolanku w końcu to chińskie jest, a on teraz jak jechałeś a ja no nie wiem jak wyjeżdżałem z damu to było dobrze. On pokarz no tę dziurkę podchodzimy pod moto i mówi odpal no go ja odpalam i mówi ta dziurka chyba w kieszeni, i dodaję nie no pusty wydech, się kurde tuningowało się. Chyba ci zabiorę ten dowód ja na to no co pan, zrobię go a on ale jak no w domu kupię jakiś czy coś. Tez z samochodu mówi imię a ja Wojciech po czym mówi pozbieraj te swoje graty, ja to zbieram i mówi trzymaj te papiery ładują się do samochodu i mówi ty zrób ten tłumik bo zaraz drogówka przyjedzie czy kontrola pojazdów, a do moich znajomych mówi a wy nie pijcie w miejscu publicznym. I odjechali pogadałem okazało się że ich też przeszukali i pojechałem do kolegi który mieszka w borszowicach jedzie się tam w przeciwnym kierunku niż do mojego domu. Opowiedziałem co i jak potem wracam spokojnie już jestem na prostej z motkowic, spostrzegam że jakiś samochód nakręcił i stanoł na postojowych myślę pewnie oni pyrkam sobie a tu tym dużym samochodem stoją pomalowanym na niebiesko chyba kontrola ruchu drogowego na nim pisze myślę on przecież k***a mówił że mają przyjechać i łagodnie zjeżdżam i myślę jestem w du*** pewnie tamci zadzwonili i powiedzieli co i jak pewnie o tłumik zaraz się przypierdzielą. Wysiada z samochodu drugi z latarką ja dałem dokumęty ten obejrzał staje z tyłu i mówi kierunki stop pozycja staje z przodu i to samo i mówi a pozyja no mijania to jest pozycja a ten jak to no tak fabrycznie jest ( nie miałem postojówek włączonych bo się żarówki popaliły :/ ) a on no to pojazd nie jest dopuszczony do ruchu i poszedł do samochodu, ten co mnie zatrzymał stał i patrzył a ja do siebie no jak to fabryka wypuściła go niesprawnego, nie rozumiem tego i łapię się za głowę i kręcę poszedł do samochodu ja tak obchodzę moto kręce głową, ten mnie woła i pyta się gdzie jest tu najbliższy sklep ja mówię jak dojechać bo to było naprzeciwko tego parku gdzie mnie złapali za pierwszym razem i ledwie 200m od tego miejsca gdzie teraz mnie zatrzymali, on aha dał dokumęty i powiedział zrób tę postojówkę a ja dobrze dziękuję patrzę nie zamknoł okna myślę jak usłyszy tłumik to się do***rdoli więc ubieram dwie pary rękawiczek co troche schodzi na szczęście zamknął okno a ja mogłem spokojnie odpalić i pojechać.

ALE SIĘ ROZPISAŁEM...
Ostatnio zmieniony pn 06 sty, 2014 przez ReallY, łącznie zmieniany 1 raz.
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: kaccerski » pn 06 sty, 2014

ohoho ale ci się udało :D , jakbyś trafił na gorszych to by ci mandat wlepili ;)
"Prowizorka Trzyma Lata ! "
"nie sztuka jest kupiĂŚ i jeÂździĂŚ "
JeÂśli pomogÂłem, Postaw piwo ! :)

http://forum.moto-4t.pl/viewtopic.php?t=9069

router A500 140 ccm By Kaccerski, zapraszam :D

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ReallY » pn 06 sty, 2014

kaccerski, Ci pierwsi dodali rozejdzmy się w pokoju i bez problemów czy jakoś tak. Więc muszę ogarnąć tłumik i te postojówki zastrane :/
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

ReallY, ciekawe co zrobią jak zobaczą moje nadkole , oby się go nie czepiali :/

wydech to ja też mam nie lepszy xd

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

kaccerski, A niby o co z nadkolem? O lampę też się cykałem jak poszedł do tyłu że kierunki za blisko czy coś ale nic nie mówił :)
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
kaccerski
Stały Bywalec
Stały Bywalec

ReallY, no głównie o kierunkowskazy bo odległość między nimi to jakieś 6-7 cm :/
ale homologacje ma to najważniejsze ;)

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec

kaccerski, U mnie też coś około tego będzie może ze 2 cm więcej nie wiem nie mierzyłem :P
Specjalizacja:

RzeÂźbienie w metalu

Awatar użytkownika
n0r3k
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: n0r3k » pn 06 sty, 2014

kaccerski, niewiem czemu martwisz się policja, zamiast się o siebie martwić. to chodzi o TWOJE bezpieczeństwo, bo w kontakcie z puszką nie masz szans. a te kieruneczki są pewnie niewidoczne.

ReallY, policja nie jest taka zła, trzeba mieć pecha, żeby na ch*** trafić, ale zdarzają się ;) ważne żeby moto było sprawne, miało wszystkie światła itp. i jak jesteś lepiej ubrany (kask, rękawice, kurtka itp.) to też już inaczej patrzą ;)
OGAR 900 R > NSR 125 > CBR 600 F3 :)

Wróć do „Nasze motocykle”