Ostatnio z nudów często przeglądam allegro z akcesoriami do moto.
Myślałem o tych torbach na bak lecz można powiedzieć "przetestowałem" kiedyś takie coś i plecak mi zleciał

Oczywiście mówię o torbach na magnesy
Dziś lukając zobaczyłem torby na baki plastikowe/aluminiowe na jakieś paski
I wpadłem na pomysł że zrobię taki myk ze zwykłego plecaka
Pomysł się powiódł
Najpierw myślałem żeby dać takie zaczepy jak z siatki bagażowej lecz mam tylko jeden więc tymczasowo odpada
Heh jest coś prostego i funkcjonalnego

Gwoździe
Patent sprawdziłem na drodze
Tył plecaka jest zwrócony do kierownicy dzięki czemu kierowca
po 1 bez problemu ma dostęp do kieszeni bez ściągania plecaka
po 2 jakoś tak lepiej wygląda
Plecak jest mimo (na razie 2 "haczyków") U mnie tak umiejscowiony że mało porusza się na boki (minimalnie ok 3/4cm i to mi nie przeszkadza)
A ruch przód/tył to wy nie wiem czy jest
Sprawdzałem go przy wykładaniu się na parkingu/ostrym hamowaniu/maksymalnym przyśpieszeniu/jako że to nie żadna "rakieta" jak nasze wszystkie tutaj piździki pokusiłem się o strzał ze sprzęgła i również niezbyt na torbę działa a miałem ją całą wypełnioną książkami.
heh dość gadania czas na kilka foto
Po małych modernizacjach każdy swój podstawowy plecak może tak zrobić żeby przy wyjmowanych "haczykach" które mam w kuferku łatwo i szybko można było przymocować swój plecak
Ten sposób można stosować spokojnie w nekedach/gr 500/slamo czy nawet ogarach
(spokojnie ogarowicze jak ja jechałem w luce między nogami i siedziałem na luźno w moim routerze i plastiki były całe to plecak też utrzyma

)
Następnie przykra rzecz jaka mnie dziś zastała
Lakier na baku dostał kilku "porów"
Można by powiedzieć że lakier się "rozsunął"
I to tylko z jednej str przy miejscu na nodze i jedno takie koło korka wlewu paliwa
W sumie mi to nie przeszkadzało by tak gdybym nie musiał poprawić na zadupku bo zarysowałem go przy zjeżdżaniu zajechałem po słupku od bramki jak straciłem "przyczepność" po śniegu
Tylko mam takie pytanko
Dlaczego?? Czy to wynika z braku bezbarwnego??? Czy nie wiem... Była przecież powierzchnia matowiona odtłuszczana itd...
Foto:
Planuję profesjonalne lakierowanie ale chciałbym na tym z sezon/półtora przejechać
I z nudów robiłem sobie coś takiego jeszcze:
Tylko nie wiem czy zostawić czy ściągnąć

Nie chciał bym się aż tak wygłupić choć wiem że będą opinie pozytywne i negatywne

Nie wiem co uczynić