• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

ZUMICO GR500

Zaprezentuj swoją maszynę
Awatar użytkownika
Dargas
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: ZUMICO GR500

Postautor: Dargas » sob 20 sie, 2011

Przeróbka no strasznie dużo jak na mój budżet pieniędzy. Kupić felgę to nie problem, ale jeszcze trzeba kupić:
-Nową tylna zębatkę na łańcuch 420.
-Łańcuch 420 nie byle, jaki bo tam nie ma zbieraczy tylko od razu zębatka jest przytwierdzona do felgi wiec łańcuch Mozę szybko się rozwalić, z czego już się przekonałem.
-Zębatka zdawcza na łańcuch 420
-Uchwyt zacisku
-Tarcza
-Zacisk
-Przewody
-Musisz przystosować pompę hamulcową do starego pedału hamulca albo zamontować sety.
-Zbiorniczek oleju
-Dorobić i wypolerować tulejki dystansowe
-Kupić nowe łożyska, z czego ja musiałem dla tego, że miałem własnej roboty tuleje dystansowe i sobie rozwaliłem łożyska przez piasek.
-Opona
-Dętka w zależności, co chcesz mieć, bo ja sobie przerobiłem z bez dętki na dętkę.
-I najważniejsze musisz sobie sam pomyśleć no zresztą nie umie ci tego wytłumaczyć, ale u mnie felgę wlazła na styk. Musisz mieć łańcuch prosto, bo włożyć felgę to każdy głupi potrafi, ale nigdy nie pomyślą o łańcuchu. Felga TZR jest dwa razy szersza od felgi ZUMICO. Szczerze jak bym wiedział ze tylnego tego będzie to bym wolał kupić felgę od Rometa R-racing., Co najgorsze jeszcze będę wstawiał felgę taką na przód a tam to już jestem krótka mówiąc posrany :P

Koszty na razie 250zł a jeszcze brakuje setów, uchwytu, zacisku, zębatki tylnej, pojemniczka na olej, przewodów i nowej opony.

Awatar użytkownika
Wilku1122
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Wilku1122 » sob 20 sie, 2011

Dargas, Trochę kosztowne to ... ;P
PIEC!
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Postautor: Lukas995 » sob 20 sie, 2011

Oj to trochę dużo wychodzi :) Ale za to wygląd, i hamulce dobre będą :)

Awatar użytkownika
MorasStreet01
Praktykant
Praktykant

Postautor: MorasStreet01 » pn 22 sie, 2011

Też myślałem o przeróbce, ale gdy zobaczyłem koszt przeróbki to... :[ . Naprawdę sporo będzie Cię to kosztować, ale jak masz kasę i czas to kombinuj ;) . Aha, przy kompletowaniu tych części lepiej sprawdź ich stan dwa razy, bo niestety ale takie części w jako-takim stanie ciężko zdobyć. A hamulec to już nie przelewki. Mimo to powodzenia i hajsu życzę ;D !

Wróć do „Nasze motocykle”