• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Coś jak rotor kit/outer

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Coś jak rotor kit/outer

Postautor: TheStunter » śr 17 lip, 2013

SIEMA LUDZISKA:)
mam silnik od hondziawki CRF150F w tej chwili ma ok 35kucy....
mam jak narazie żamontowane kolo zamachowe z kapą boczną od bashanowskiego silnika 200 i moje pytanie jest takie czy wiecie czy jest coś do tych silników jak rotor kit i jak to się nazywa fachowo kiedyś się spotkałem z takim zapłonem nie starczyło mi klepaków teraz jak mam nie ma zapłonu:(
następne pytanie to jaki tuning do silnika/max moc
mam zamontowaną turbinkę elektryczną/coś tam daje
góra silnika to już jest bardzo dobrze zrobiona głowica 6zaworowa cylinder org tłok wosner po wycinaniu denka na 6zaworów ale po charcie :)
-jest elektryczny wtrysk paliwa
-będzie podtlenek azotu sprzęt już jest wszystko zamontowane wraz z dodatkowym wtryskiwaczem tylko kwesia znalezienia małej butli i nabicia:)
myśle że silnik wytrzyma w małych ilościach ma dobre wiatrołapy wentylator nadmuchowy prosto na cyl dmucha myśle że nie przegrzeje wkońcu nie mam zamiaru dawac w miejscu albo 1-2-3 ile ma
co według was brakuje jak mu wyciągnać moc:)
moc jest wielka bo crf 150F po tuningu góry silnika glowica 6zaworowa tłoczek_+cyl 200 nie ma polotu daleko w tyle zostaje zawsze ją widuje na starcie a potem tylko w lusterkach

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Re: Coś jak rotor kit/outer

Postautor: carlos » śr 17 lip, 2013

6 zaworów głowica turbo nitro ?? Co Ty kombinujesz ??
Zumico GR500 swap Cagiva Mito 125 ---> Suzuki GS500

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

carlos, no nic
mam
-wtrysk od cbf po modyfikacjach mapy
-głowica 6zaworowa
-kuty tłok
-wzmacniany korbowod
-electronic turbo charager

hmm chce z niego zrobić rakiete nawet żeby to było rakieta jak seryjne wyczynówki 1000km i remont ale chce mieć tą sadysfakcję że tak mała pojemność potrafi tak wiele już lece nim 160 przy 120 macham manetą i stawiam na koło;]

mam gotowy podwtrysk zrobiony z regulacją ciśnienia paliwa na podtlenek zawór od LPG WRAZ Z PRZEWODAMI CISNIENIOWYMI 15bar i nic nie syczy nic nie puszcza.... a podtleke kupie w dużej butelce z papierami potem go wbije w małął przez przejściówke do nabijania planuje zastosować zbiornik z wiatrówki co2 jego mozna nabijać i wg.....
podtlenek wykorzystywałem już w monkeyu na seryjnym silniku w małych dawkach było OK

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

napiszcie mi jaki tuning można jeszcze zastosować a co do gołego silnika brakuje mi szportasnego zapłonu!:(

Awatar użytkownika
ReallY
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Pojazd: Hyosung GT 650r

Postautor: ReallY » śr 17 lip, 2013

TheStunter, Sorry za ten zbędny post ale ty jesteś pozytywnie nienormalny :D (sorry jeśli cię uraziłem) skąd ty masz na to kasę :P tak czy inaczej powodzenia :)
Specjalizacja:
RzeÂźbienie w metalu

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: to&owo » czw 18 lip, 2013

jeżeli masz wtrysk podtlenek zadziała na bank. u mnie ,rozjebało raz przejściówkę na butli ,raz przewody ,tylko nitro jak isę uwalnia ma coś ok 70 bar. na chińskim 50ccm na wolnych obrotach zbyt bogata mieszanka ,ale na górnych czuć różnicę ,jak masz kasę warto zrobić. ale kto stosuje głowicę 6 zaworów ? obecnie najwydajniejsze są głowicę 5-cio zaworowe ,która firma robiła 6 zaworów ,ale szybko odeszła od tego.

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » czw 18 lip, 2013

Wogóle koszta trochę wysokie a mam 125cc i więcej mocy xD

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator

Postautor: to&owo » czw 18 lip, 2013

ja bym dał 5v głowicę zamiast 6,bo te 6v to przerost i w sumie tylko pjeprzą pracę

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » pt 19 lip, 2013

6 zaworów przerost formy nad treścią ... A ile one mają w serii ??

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Postautor: TheStunter » pt 19 lip, 2013

chłopaki miałem 5zaworowke lipa ej ale ja nie mam silnika jak 139fm tylko juz podobny jak 147FMI CRF 150F chlodzony powietrzem 5zaworowa się chowa przy 6 ma czym jechać machne manetą przy 100 stawiam bez sprzegla na kolo a na 5wolno zbierał i się grzał mocno...
a lookne dzisiaj z ciekawosci co to za firma bo glowica przywieziona z hiszpanii

router_97, spoko :D jak będziesz miał prace to i kase proste

potrafie sam duzo zeczy zrobic i da się wystarczy trochę narzędzi i fachu...
ej to na ten silnik założe jakieś koło zamachowe tuningowe??? chce znaleść kompletne mogę przerobic inner rotor kita dołożyć 2cewki wszystko połączyć cewki zalać dodatkowo lakierem bo w tych silnikach co ja mam cewki z kołem zamachowym pływają w oleju :D
koło przetoczyć i było by ale chce bez roboty wkońcu wakacje xD a chce jeszcze na zlocik go zrobic

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » pt 19 lip, 2013

Załóż temat z CRF to się będziemy rozwodzić bo tutaj to trochę Off T się robi, moim zdaniem to chyba najlepiej przetoczyć coś. :")

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator

Postautor: to&owo » pt 19 lip, 2013

dokładnie.
cewki pływają w oleju ? weź daj foto tego silnika. zrób zapłon elektroniczny bez koła zamachowego xD
sorry z ot ,alee chyba z normalnej pensji byś tego nie dał rady zrobić ,ja odkąd zrezygnowałem z "dodatkowego źródła" i tylko mam kasę z uzciwej pracy to taka siara ,że jprdl xD
Ostatnio zmieniony pt 19 lip, 2013 przez to&owo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TheStunter
Majster
Majster

Postautor: TheStunter » śr 24 lip, 2013

db już przerobiłem outer rotor kit i śmiga troche po toczeniu schudł ciężko było ustawic równe obroty nawet na mapie zapłonu ale pal go 6 podłączyłem czujnik temeperatury tzn wywiercona dziura w cylindrze w sciance pod tuleje czujnik siedzi podpiety do komputerka i juz mi działa ssanie i nie ma problemow z gasnieciem na zimnym silniku nawet jak chodził dobrą minute na wolnych ale dzięki za wszystko odezwe się nie długo mam teraz crf 150F do tuningu :D w niej będzie kosmos jak znajde kasy to sie odezwe do was z pytaniami NARA ZAMYKAM DZIEKI:)

Wróć do „Mechaniczne”