) koszt od 750 w górę , a cylek ( z głowica , tłokiem , i pierdółkami ) koszt max 160 zł .

Nie mówię, żebyś i Ty sprawdzał. W cieplejsze dni przerwy trzeba robić częściej, w chłodne te 60 km/h można spokojnie jechać sobie, silnik musi przecież złapać jakąś temperaturę.
ja bym sie nie zastanawiał tylko 110 wsadził
Włożyłem ostatnio do swojego sprzętu
, tylko pech chciał że wałek na skrzyni biegów mam 1.3mm, którego nigdzie nie da sie kupić i była przerabiana 1.4mm i zrzucając 4na3 rozj*** mi sie 3-ka
/. Wystarczy cały osprzęt z 50cc tak jak to powiedzieli koledzy powyżej. Dysze możesz zmienić ale nie trza na 72cc też miałem i całkiem fajnie smigał sprzęt; D

.

jak się nie da rady silnika przegrzać jak ja tłoka zatarłem a olej był nie rozśmieszaj mnieZiom97 pisze:Stunter, do 72 musisz kupić tłok, głowicę, cylinder, sworzeń tłoka i inne pierdółki - wszystko w zestawie, max 150zł, choć i to nie powinno być. Dysza może zostać ta co jest, filtr też nie jest wymagany nowy.
Jbc to masz VADEMECUM NT. 72CC (poszukaj, przyklejone) i tam jest info o tych zestawach.
Co do przegrzania to te silniki jest bardzo trudno przegrzać - sprawdzane przez wielu użytkownikówNie mówię, żebyś i Ty sprawdzał. W cieplejsze dni przerwy trzeba robić częściej, w chłodne te 60 km/h można spokojnie jechać sobie, silnik musi przecież złapać jakąś temperaturę.

marek00542 pisze:jak się nie da rady silnika przegrzać jak ja tłoka zatarłem a olej był nie rozśmieszaj mnie
modó³ wm mugen sport cdti

a dziękuje za wszystkie odpowiedzi pomogły

ja to robiłem i robię zawsze tak, jak mi gówno trzeszczy to biore sylikonek najczesciej do wysokich temp bo taki mam i zmarka daje na całe miejsce gdzie go skręcamy;DD i po temacie cicho miło i przyjemnie ale zawsze malutki zgrzyt można usłyszeć w końcu to chińska technologia 

aha ja miałem 0.5l oleju może zatarł przez to że olej nie był wymieniony po 1tyś kmsasek94 pisze:to jakiś ujowy tłok miałeś:)
ja zatarłem raz, ale bez oleju
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości