Czy jeśli zmienię cały silnik w Kingway Yamasaki na 110ccm to podczas np. kontroli się skapną że mam większą pojemność? Czy warto zmieniać na ten silnik ponieważ 50ccm nie chce wbijać biegów a tanio mogę mieć drugi silnik? PS mam kartę motorowerową.
nikt sie nie kapnie... ten silnik wygląda identycznie jak 50cc, (może jest o 1cm dłuższy) jeśli masz wystarczająco mocy na 50cc to kup 50 ale jak ci brakuje to 110 bedzie idealne
Musieli by Cie na suszarce złapać, bo tak na "oko" to nie ma prawie zadnej róznicy w wyglądzie obu silników. Jak przesiadasz sie z 50cc to będzie moc b. odczuwalna, przyśpieszenie lepsze, osiągi itp.
JeÂżeli Ci pomogÂłem, moÂżesz daĂŚ "PomĂłgÂł", lub "Browca"
Mnie złapali jak jeszcze miałem napis 107 nie zeszlifowany srałem w gacie ładnie przy kontroli policjant z 4 razy podchodził i kucał przy silniku i pytał jaka to pojemność jak głupi ale naszczęście patrzył z drugiej strony i nie zauważył napisu. Wróciłem do domu odrazu zeszlifowałem
Dokładnie, tak że lepiej zrobić prosty zabieg który zajmie wam kilka do kilkunastu minut i wtedy już spokojnie można jeździć, przynajmniej jak się spyta o pojemność i powiesz ze 49 lub 50 i musi uwierzyć A tak to jak będzie świecić na wierzchu 72, 107, 124 to już nie wiele zrobisz jak zobaczy.