• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Magneto

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
leniuk
Uczeń
Uczeń
Pojazd: toros WJ50

Magneto

Postautor: leniuk » czw 05 maja, 2016

Dzień dobry,
Powiedzcie mi Panowie, czym się różni magneto na jednej cewce od magneto na wielu cewkach -nie mogę znaleźć not katalogowych obu i nie mam jak porównać które lepsze.

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Magneto

Postautor: to&owo » czw 05 maja, 2016

jedna cewka -tylko zapłon
dwie cewki-szcątkowe ladowanie, wystarcza na poprawne dzialanie swiatel. Aku nie doladuje.
6 i wiecej. Sprawne swiatla + ladowanie. Spore znaczenie ma tez ilosc magnesow w kole magnesowym.

leniuk
Uczeń
Uczeń
Pojazd: toros WJ50

Postautor: leniuk » pn 30 maja, 2016

A mocowo jak to wygląda? Ile z każdego systemu pociągnąć można W?

maly87
Uczeń
Uczeń
Pojazd: gs moon xykd 150-3

Postautor: maly87 » wt 20 gru, 2016

Witam Serdecznie odświeżę lekko temat a powiedzcie czy rozmiar magneta się zmienia w momencie zmiany instalacji elektrycznej na taką co ma więcej cewek ?? czy magneto ma taki sam rozmiar tylko liczba cewek się zmienia ??

Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator
Pojazd: YAMAHA XJ600N

Postautor: JOSEMORALES » pn 26 gru, 2016

Witaj, standardowe magneta mają taki sam rozmiar, trzeba pamiętać o tym że magneto musi mieć tyle magnesów ile jest cewek na statorze. Pozdrawiam Arek

maly87
Uczeń
Uczeń

Postautor: maly87 » ndz 01 sty, 2017

A co jak ja mam zestaw który działał i tam jest jakoś inaczej jakby jeden magnes tylko był bo widząc po portalach to niektóre jak by podzielone były na magnesy a ja jak by w całości

Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator

Postautor: JOSEMORALES » ndz 01 sty, 2017

Jeżeli są sprzedawane i pakowane jako komplet to ok, a jeżeli sprzedawca to kompletuje to miałbym obawy, ponieważ wielu się nie zna i wciśnie wszystko ,a klient jak chce to niech odsyła. Czyli szukaj raczej z widocznymi magnesami, lub dobrze rozpytaj sprzedawcę. Pozdrawiam Arek

maly87
Uczeń
Uczeń

Postautor: maly87 » śr 11 sty, 2017

Cały czas jeszcze nie uruchomiłem cudeńka cały czas coś nie po drodze coś wypada itd powiem tak pogrzebałem trochę w tych gratkach co mam i znalazłem jeszcze inne magneta i teraz to już jest całkiem zagwozdka bo mam takie z dzielonymi magnesami i tak jak pisałem wcześniej jak by z jednym tylko tak patrząc na nie to wielkość jest ok taka sama tylko szerokość jest inna i tak przeszukując portal z częściami nie które maja napisane, że pasuje do dolnego rozrusznika i te węższe też do dolnego rozrusznika a ja mam górny i teraz to już całkiem nie wiem .
a po czym poznam, że np. magneto jest nie odpowiednie silnik zapali ale co słabe ładowanie będzie bądź wcale czy szlak trafi wszystko ??

Awatar użytkownika
JOSEMORALES
Moderator
Moderator

Postautor: JOSEMORALES » czw 12 sty, 2017

Cze, nic nie trafi szlag tylko będzie problem z ładowaniem. To może szukaj konktetnie pod swoje moto, luz zapytaj sprzedawcę.

maly87
Uczeń
Uczeń

Postautor: maly87 » czw 12 sty, 2017

znalazłem filmik u rosjanów i oni mieli taki sam strator jk ja i magneto tez takie jak by z jednym magnesem i działało wiec bede póki co działał z tym a tak po krótce to dziś na szybko podpiąłem wszytsko i iskra na świecy jest jutro w nocy moze uda sie uruchomić

Wróć do „Mechaniczne”