• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Silnik AM6 do chiny. :d

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
Awatar użytkownika
Yato
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Silnik AM6 do chiny. :d

Postautor: Yato » czw 10 paź, 2013

Ale nie rozumiem po co ktoś zaczął w tym temacie o jego fazerce? Co to do tego ma ?
Zawsze jak outer coś napisze to temat schodzi na jego fazera xD

Co do tematu to nie opłaca się ładować am6.
:)

Awatar użytkownika
b0r3gi
Majster
Majster

Postautor: b0r3gi » czw 10 paź, 2013

carlos pisze:Nie piszę tak tylko żeby wnerwić Outera :P bo go nie lubię.
Mój wynalazek konkretnie z 600cc będzie można porównać w przyszłym roku :) ale w tym mam jeszcze za słaby silnik.
A zapomniałem dodać Outer ty jesteś kompletnym anonimem w życiu nie widziałem twojej maszyny Ciebie a mam wrażenie że piszę z zakompleksionym 13latkiem, bo za dojrzale to Ty nie wyglądasz wnioskując po tym co piszesz. A co do twojej obecności wpadaj do mnie zapraszam pokaże Ci jak się bawimy u mnie ...

mam dokładnie takie samo wyobrażenie jego osoby, a tak nawiasem to byli już tacy aparaci co wstawiali do tematów nie swoje zdjęcia

Blu
Weteran
Weteran
Kontaktowanie:

Postautor: Blu » czw 10 paź, 2013

Przewaznie to gimby zazdroszcza i tyle, co poradzisz, taki narod.
Jak ja cos gadalem to czasami tez jakis debil wylatywal z tekstem ze mam zetke i mysle ze jestem najlepszy xD

@Top
Nie idz w AM6.

tak nawiasem to byli już tacy aparaci co wstawiali do tematów nie swoje zdjęcia

Na 900.com ktos wstawial foty nieswojej CBR, tutaj niestety jeszcze nikt na to nie wpadl ;/
Ostatnio zmieniony czw 10 paź, 2013 przez Blu, łącznie zmieniany 1 raz.
[center] Obrazek [/center]

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Postautor: carlos » czw 10 paź, 2013

Jak ktoś by był otwarty na opinie innych to napewno bym nie wjeżdżał na niego :) niestety nie którzy nie potrafią przyjąć że ktoś ma inne zdanie np. o silnikach 2t. Dla mnie koniec tematu.

Kod: Zaznacz cały

I wszystko jasne. Btw. zzytając twój temat o tym gównianym silniku i tym śmiesznym i niebezpiecznym ulepie nic tylko popcorn i potwierdzenie moich słów o am6 x2.

Chyba najpierw Outer Wjechał na mojego ulepa a później ja na jego wyżyła ale jak się komuś czytać nie chce wszystkiego no to przepraszam
Ostatnio zmieniony czw 10 paź, 2013 przez carlos, łącznie zmieniany 3 razy.
Zumico GR500 swap Cagiva Mito 125 ---> Suzuki GS500

Outer
Weteran
Weteran

Postautor: Outer » czw 10 paź, 2013

Ale nie rozumiem po co ktoś zaczął w tym temacie o jego fazerce? Co to do tego ma ?

To jest właśnie absurd tego forum.

Jak ktoś by był otwarty na opinie innych to napewno bym nie wjeżdżał na niego

Właśnie na nic nie wjechałem, dałem swoją opinię twojego dziwoląga, czy dziwny ulep to od razu jest negatywne? Nie sądze, rozjerz się po internecie, znajdź odobę o nicku c64club i jego romecie k125. Jest dumny ze swojego dziwnego ulepa(złomka jak on to mówi) i dziwoląga i to taka osoba może mieć szacunek, ze jeździ czymś niekonwencjonalnym.

niestety nie którzy nie potrafią przyjąć że ktoś ma inne zdanie np. o silnikach 2t

No właśnie kurde w tym jest problem na tym forum. Mam inne zdanie o 2t i ty nie możesz tego przyjąć tylko wyzywasz mnie, nachodzisz na pieniądze, od razu na fazera (sic!). Chłopie, popatrz na SIEBIE.

b0r3gi

Z tobą jest jak z feministką, więc nawet nie chcę mi się już pisać i prostować tych pierdół i nieprawd. Napisze tylko, że jak ja coś eksploatuję, to znam to na wylot(o dziwo znam na wylot am6, którą polecę wrogowi, znam na wylot pionową 125 , którą będę serdecznie każdemu polecał). Dla tego żaden mój sprzęt oprócz dt 50 (bo to musi się psuć) się jeszcze ani razu nie zepsuł. A będzie to 60 tyś km na motocyklach i Japończykach i Chinolach i 25 tyś km w trzech samochodach. Dla tego też specjalnie wybieram najmniej awaryjne i najfajniejsze dla mnie pojazdy, bo się nauczyłem na błędzie (dt, tzr) jak byłem młody i głupi.

bo go nie lubię.

A ja cię ani lubię, ani nie lubię, bo cię nie znam z życia realnego tylko z tego co piszesz, piszesz dla mnie bzdury, trudno, każdy ma swoje zdanie, w realu możesz być spoko koleś. Ale widzisz, ty rozumujesz płytko i powierzchownie. Ja każdego zdanie szanuję ALE jako jeden z niewielu mam swoje zdanie przez co mnie dzieciaki hejtują. Inaczej się ma SWOJE zdanie wśród 30 latków a inaczej na tym czy innym tego typu forum.

A zapomniałem dodać Outer ty jesteś kompletnym anonimem w życiu nie widziałem twojej maszyny Ciebie a mam wrażenie że piszę z zakompleksionym 13latkiem, bo za dojrzale to Ty nie wyglądasz wnioskując po tym co piszesz.

Nie wiem jak ci się udało przeanalizować strice moją osobę po mojej wypowiedzi dot. AM6 i tego, że w życiu bardzo liczą się też pieniądze. Ale niech ci będzie. <rotfl>
Co do sprzętów, oba są w dziale do tego przeznaczonym, czyli w innych pojazdach. W końcu porządek na forum, to porządek tak?

Apropos Outera, ja zawiodłem się na chińskiej myśli technicznej ale nie wpierdalam nikomu piłki na siłę że to gówno itp. itd. i nie spamuje pod tematami o chińczykach jak Ty to robisz pod tematami o 2t.

To poproś Administratora, by zrobił super cenzurę i wyrzucił każdego co mu się kogoś sprzet nie podoba, otwórzcie kółko adoratorów i będzie różowo i fajnie. A najlepiej to zamknąć forum w cholere, bo po co one.
A ja się na chinolach nie zawiodłem, bo nie poleciałem i nie kupiłem pierwszego lepszego dziadostwa, tylko sprawdzony i wytrzymały sprzęt.

O 140 wypowiadałem się zawsze dobrze dopóki na forum nie pojawiły się tematy o padaniu tych silników tak z du** zawsze lepiej ostrzec a ostateczna decyzja i tak nie należy do mnie.

A ja się nigdy w ogóle nie wypowiadam nt. silnika o którym nic nie wiem. Dopiero jak swoje na nim przeżyje, to mogę z dumą stwierdzić, że dobry, albo że gówno.

Jak gościu chce mieć wyjątkowe moto i radość z czegoś że zrobił coś sam niech pakuje, ale liczy się z tym że wyda kasę która nigdy nie spłaci się w niczym innym niż satysfakcji.

Ja tutaj bardziej bym powiedział, owczy pęd za mocą, kij ze wszystkim innym.

Chociaż osobiście chcę w dalszej przyszłości zrobić olejaka bandita na około ~160 koni i hayabusę N/A na ~220 koni.
Ostatnio zmieniony czw 10 paź, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Outer część skumałeś część nie. Przynajmniej odróżniasz forumową rzeczywistość od tej rzeczywistej :D wraca mi nadzieja w Cb.

Jednak nie rozumiem dlaczego To jak hejtujesz mojego ulepa nazywasz "opinią", a moją opinie o FZS'ie uważasz za hejta... Wytłumacz mi to.

Następnym razem napisz raz o am6 czy o 2t i wszyscy to zrozumieją nie musisz powtarzać, ja napiszę że się z Tobą nie zgadzam i już a nie jeździsz po każdym kto mnie popiera, odrazu od feministek, Jezu, zrozumieli wszyscy że am6 Cię skrzywdziło.

A dla mnie to i tak silnik znacznie lepszy od chińczyka :) To jest moje zdanie.
Ostatnio zmieniony czw 10 paź, 2013 przez carlos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » czw 10 paź, 2013

carlos pisze:znacznie lepszy od chińczyka

Tylko jakościowo :D
Bayeriche Motoren Werke

Outer
Weteran
Weteran

a moją opinie o FZS'ie uważasz za hejta... Wytłumacz mi to.

Nie uważam opini o fzsie o żadnego hejta tylko o zazdrość. A hejt to nawet nie do ciebie było, tylko ogólnie na tym forum jest u kilku ludzi stały hejt DO mnie o sam fakt fzs'a. Taka śmieszna demagogia.

Następnym razem napisz raz o am6 czy o 2t i wszyscy to zrozumieją nie musisz powtarzać, ja napiszę że się z Tobą nie zgadzam i już a nie jeździsz po każdym kto mnie popiera, odrazu od feministek, Jezu, zrozumieli wszyscy że am6 Cię skrzywdziło.

Ale ja w tym temacie o am6 napisałem raz jedyny i ani razu więcej nie chciałem pisać. :|

A dla mnie to i tak silnik znacznie lepszy od chińczyka :) To jest moje zdanie.

Precyzuj od jakiego chińczyka, bo jakości wśród chinoli jest więcej, niż wśród markowców.

część nie

Czego nie skumałem?
Ostatnio zmieniony czw 10 paź, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Nie wjechałbym na FZS'a jakbyś nie przyczepił się do mojego moto. Nie zazdroszczę uwierz nie raz jeździłem moto 600 i 600+ wiem jakie są różnice w mocy ergonomi itp. itd. jestem świadom tego, jednak odebrałem twoją opinię jako bardziej jako próbę zaczepki dlatego chciałem ostudzić twój zapał do pokazywania wyższości :)

Co do chińszczyzny tak wiem że poziome silniki według kilku osób z forum są lepsze mówię dosłownie od pierwowzorów Hondy. Według mnie poziome silniki po za 50cc i 72, to syf. Co do pionowych nie podzielam opinii którą napisałem wyżej jednak jestem świadomy że te silniki skośnookim się udały i biją na głowę inne chińskie wynalazki. Jednak nie pociągną 80k km jak to przeczytałem na tym forum... Teraz napiszesz pewnie że to nie prawda itp. itd. że one pociągną i 100k km no ale mnie nie przekonasz :) patrzę realnie no bo niestety koszta materiału = jakość. 40 000 km jest osiągalne ale każdy 1000km więcej to chyba tylko jest dla tych co jeżdżą na targ nie przeciągają i nie otwierają przepustnicy na max nigdy.

Outer
Weteran
Weteran

Jednak nie pociągną 80k km jak to przeczytałem na tym forum... Teraz napiszesz pewnie że to nie prawda itp. itd. że one pociągną i 100k km no ale mnie nie przekonasz

I na tym forum napisałem, że "słabym" punktem tych silników jest łożysko skrzyni biegów i po prostu się ono wysypie losowo po 50 tyś km. Reszta powinna dotrzymać 100 kkm jak najbardziej, było ~50 zdjęć mnicha silnika i zużycie silnika było prawie znikome, co i tak wszystkich zdziwiło. Jak na razie po 6 latach działania forum o 125 rometa, były 2 przypadki awarii tego silnika i to była właśnie ta sama awaria łożyska skrzyni biegów. Pierwszy to był mnich po 64 tyś km, a drugi to był użytkownik Josyp po ~52 tyś km, ale on wymieniał olej co 10 tyś km. To tyle co mam do powiedzenia na temat pionowych silników. Na prawdę w tych silnikach słowo zużycie tłok-cylinder-głowica nie istnieje, ale niestety chinolce zaoszczędzili kilka groszy na łożysko skrzyni biegów i na 100% w każdym tym silniku ono padnie po 50-80 tyś km. Ale to i tak nie jest nic strasznego. :)

Awatar użytkownika
carlos
Weteran
Weteran

Dlatego już dawno myślałem o zakupie czegoś z tym silnikiem żeby się na stuntach wyżyć :) ale w 100k km nie uwierzę i już :D no ale twardę są tu się nie kłócę. Jednak do swapa się nie nadają bo mają za duży garnek :P i niebiescy się pokapują odrazu dlatego zwykle wybór jest pomiędzy poziomami a am6 :) że w 2t się cylindry zużywają to wiadome ale w tych 4t padają tak samo szybko jak nie szybciej :) a to 4t powinno więc być bez awaryjne.

Outer
Weteran
Weteran

Obrazek

Od strony filtra powietrza, oprócz widocznych śladów po tym, czego filtr nie wyłapał widać jeszcze ślady honowania. :D Co do dużego garnka, racja spory jest.

marek00542
Weteran
Weteran

Postautor: marek00542 » czw 10 paź, 2013

lukaszw103 pisze:Wiesz.marek00542 albo nie była "zupełnie" w serii albo zdecydowała waga motoru bo jedank gb street troch waży. Np. sporo mniej od mojego ogiego. 110cc miałeś na uszczelce mls? Jaki gaźnik? Ja mam 110 na uszczelce mls + gaźnik 20mm (dysza 87) i z am6 kolegi (tzr) i nie jest tak łatwo. 6 stopniowa skrzynia biegów robi swoje, tzn. niby mój ogi lepiej sie zbiera ale am6 miał 50cc a wrzucając tam tak jak kolega carlos pisał 90cc ( czyli te 74cc realne) to 140 i 150cc sie pewnie wykładają. Jak dla mnie głowny atut to 6 biegów i fajne pierdolniecie w pewnych obrotach.
bez uszczelki mls i pz19 przełożenia 14/42 no seria 50 z chinskim tłokiem bo 70rancing łożysko igiełkowe mu się rozje........ i zrobiło dość głębokie rysy a on ma przełożenia 12/48 w Sendzie z gaziorem 21

Awatar użytkownika
b0r3gi
Majster
Majster

Postautor: b0r3gi » czw 10 paź, 2013

Outer, za to tobie sie k***a nie wytłumaczy. Wszyscy mają swoje zdanie i je wyrażają al nie bo ty jestes "najmONdrzejszy". Może i tobie i twoim znajomym sie psuły dt i tzr ale nie wmawiaj mi że moja senda sie zaciera. Nie wiem co ty chcesz osiągnąc. Mam sende, kilku moich znajomych ma i żaden jeszcze nic nie zatarł ani nie rozjebał. Jeden tylko musiał wymienić tłok bo on ma złożony sportowy set i jest dośc mocno wysilony. A ty człowieku nie pi***ol bo mam sende i jeździ jak ta lala. Jak narazie tylko miałem przeciek w chłodnicy i jakoś przez 2500 nie zatarła się ani skrzynia sie nie wysypałą. Więc nie próbuj mi wmawiać swoich wziętych z du** teorii. Uważaj sobie dalej że chińczyki są najwspanialsze i markowe motory są niewiadomo po co.

Outer
Weteran
Weteran

b0r3gi

A to ten od "feministki"

Mniej przekleństw, mniej plepleple, więcej dorosłości po się tego czytać nie da. Twój super przebieg robię w 2 tygodnie, zwykle miesiąc. I tylko wyciek z chłodnicy a u kolegi musiał wymienić tłok, czyli się pewnie zatarł. No bezawaryjność pełną gębą. Skoro ty i koledzy robicie taakie przebiegi, to ci jeszcze kilka lat zajmie, zanim zrobisz mój przebieg na am6.

wmawiaj mi że moja senda sie zaciera

Ależ nic ci nie wmawiam, zluzuj wora.
Ostatnio zmieniony czw 10 paź, 2013 przez Outer, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Mechaniczne”