Normalny motocykl zwykle na każdym biegu może iść na koło, jak kierowca chce. To ma pewnie z 14-18km. tak na prawdę szału niema. widziałem kiedyś filmik rometa crs z markowym 200ccm, który latał ze 120 przynajmniej i przyśpieszał jak dwutaktowe 125. na odpowiednich przełożeniach pewnie poleciałbyś 140, ale kiepskie przyśpieszenie i zwalniałby pod górki strasznie, no i zależny od wiatru bardzo. Zbierałby się pewnie nie wiele lepiej od 50ccm.
A na 15/52 ile poleci? 100 chociaż? Bo fajnie by było gumować maszyne spod świateł bez strzału ze sprzęgła .
A ten chopper to jaki ma silnik, bo chyba 125 tak?
To jak to jest 125, to sobie wyobrazam jak 200 przyśpiesza
To które ja chcę kupić ma 200ccm, 19km. Kupie ten silnik , i zostawie 15/52, moze poleci to 90, ale przynajmniej będę mógł gumować, a zawsze stunt mnie podniecał . Dzięki za odpowiedzi, iza uświadomienie że nie ma sensu wkładać kupe kasy w układ rozrządu w 50ccm, lepiej kupic 200. Pozdrawiam
ja sam kupiłem sobie w zimię motorek cross agb 30 z homologacją wykonanie świetne ale on bez blokad nie miał siły na sniegu sie grzebnąć rozbierałem go to widziałem ; p wałek podszedł by z 139 fmb spokojnie prawie taka sama głowica tylko ma w inny sposób żeberka i więcej dużo nich. ja przy tym silniku się nie bawiłem tylko od razu 200 wsadziłem z crossa chińskiego ja na twoim miejscu bym tak samo zrobił ale może nie 200 tylko 125 w ramę raczej max 200 wejdzie bo 250 chyba na wysokość nie wejdzie.
Ostatnio zmieniony pn 16 lip, 2012 przez misza135, łącznie zmieniany 1 raz.
Olo, No w sumie. Chyba ze to pierwszy motorek to te 1400 iles tam km to troszkę mało. Wiem po sobie jak zrobiłem pierwszy tysiac myślałem ze dobrze jeżdżę teraz po 3 tysiach gdy zobaczyłem jak mój kumpel jeździ to jestem jeszcze cienias. Tylko ze on jeździ od 2 podstawówki a ja od 2 gimnazjum.