• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Male pytanie :D

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
Awatar użytkownika
kayohi
Majster
Majster

Re: Male pytanie :D

Postautor: kayohi » wt 08 lis, 2011

lukasz pisze:W silniku bez ładowania cewki Ci światła nie dają, tylko akumulator. ;) Co ok. 40 min. byś musiał aku ładować. :) Światła jak pisze Alp3n raczej będą słabe.

Aha taki bajer no to bedzie trzeba te cewki wymienic . Dzieki za info.

[ Dodano: |8 Lis 2011|, o 19:11 ]
tomek96 pisze:kayohi, Jeśli chcesz przerobić na turystyka to ci powiem że w trasie największym problemem tego silnika jest chłodzenie.Swoim ogarem jeździłem w dłuższą trasę na Słowacje (330km w jedną strone) to gówniane chłodzenie daje się we znaki.Jeśli cylinder bedzie żeliwny tak jak mój to konieczna jest chłodnica oleju.Inaczej bedziesz musiał co 50km się zatrzymywać.Aluminiowy dużo lepiej odprowadza ciepło więc z nim nie bedzie problemu.drugą rzeczą jest siedzenie.Bedziesz je musiał trochę przetapicerować.więcej gąbki tam dać.Bo od tego siedzenia du** boli powiedzmy po 60-80km musisz się zatrzymać bo nie idzie wytrzymać.O kufrach chyba nie musze wspominać.Po za tym z trasami nie powinno być problemu.Na PW ci wyśle link do mojej wyprawy.

Wiem chlodzenie jest konieczne silnik bez chlodzenia w dluszej trasie dostaje w du** . Tak jak mowisz po ilus tam kilometrach sie zatrzymywalem . Ale o siedzeniu to ja wiem . Jezdzilem tez duzo kilometrow wiec nie potrzebuje porad dlatego ze juz tego doswiadczylem . Ale dzieki :D

[ Dodano: |24 Lis 2011|, o 19:38 ]
Witam :D chcialbym sie dowiedziec jak jest z tym silnikiem 125cc chodzi mi o sprawy codziennej jazdy czy juz ktos mial doczynienia z kontrola:D Bo troche podejrzane by bylo jak policja za toba a ty 100km lecisz a rejestracja 50ccm3 :D Ja powiem wam na 72cmm3 wyprzedzalem policje poza miastem lecialem ponad 80 i oni nic :D Mielista jakies przypadki?

Wróć do „Mechaniczne”