• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Zumico gr 200 STUNT

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
Awatar użytkownika
EnZo
Specjalista
Specjalista
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Zumico gr 200 STUNT

Postautor: EnZo » czw 06 mar, 2014

Hahah widzę że niektórzy nawet nie wiedzą że na tym forum się podziewam :D

Szczerze to ci powiem że na wszystkim da rade :)
Co do biegów to i w roucie krótka jedynka, ale przecież nie tylko jedynką się żyje :D
I w sumie jak Ci nie szkoda kasy na remont co nie cały miesiąc to przerabiaj i stuntuj :)
Powiem tyle że router w ciągu całych wakacji oszlifował 6 tłoków i 2 cyle , między czasie po haratał 2 skrzynie biegów, pare rozrządów ( po czym wiązało się to z wymianą głowicy przeważnie) i ostatnio padło sprzęgło które wiernie służyło 3 lata :D

I szczerze to gdybym nie miał sentymentu do roucika to bym już dawno co innego kupił za te pieniądze co władowałem na remonty :D Ale radzę coś z ramą zrobić, ludzie piszą że pęka , chociaż w sumie mi przez 4 lata katów nie pękła, a po ostatnim remoncie stwierdziłem, że rama mimo tego że jest ciut krzywa to wszystkie rurki spawy i inne pierdoły nie naruszone :D
Ale zapewne jak i mi pójdzie ci półka cała prędzej czy później :)
Obrazek

maciora1892
Praktykant
Praktykant

Postautor: maciora1892 » ndz 09 mar, 2014

EnZo pisze:Hahah widzę że niektórzy nawet nie wiedzą że na tym forum się podziewam :D

Szczerze to ci powiem że na wszystkim da rade :)
Co do biegów to i w roucie krótka jedynka, ale przecież nie tylko jedynką się żyje :D
I w sumie jak Ci nie szkoda kasy na remont co nie cały miesiąc to przerabiaj i stuntuj :)
Powiem tyle że router w ciągu całych wakacji oszlifował 6 tłoków i 2 cyle , między czasie po haratał 2 skrzynie biegów, pare rozrządów ( po czym wiązało się to z wymianą głowicy przeważnie) i ostatnio padło sprzęgło które wiernie służyło 3 lata :D

I szczerze to gdybym nie miał sentymentu do roucika to bym już dawno co innego kupił za te pieniądze co władowałem na remonty :D Ale radzę coś z ramą zrobić, ludzie piszą że pęka , chociaż w sumie mi przez 4 lata katów nie pękła, a po ostatnim remoncie stwierdziłem, że rama mimo tego że jest ciut krzywa to wszystkie rurki spawy i inne pierdoły nie naruszone :D
Ale zapewne jak i mi pójdzie ci półka cała prędzej czy później :)

Troszeczkę pomyliłeś routera z GR 200 podobnie wyglądają z czego router nowocześniej ale obydwa mają 2 całkowicie inne konstrukcje ramy, router ma tam parę rzeczy osobno dospawanych a gr 200 ma tylko jeden podłużny spaw łączący 2 wytłoczki ramy.Nie wiem jak jest z Routerem czy główka jest osobno dospawana bo GR tworzy ją rama

to jest rama jaką posiada GR http://www.morettiparts.pl/produkty/szc ... RRC1WON000

a to rama WS 50
http://tablica.pl/oferta/czesci-romet-r ... 2YJhL.html

A ogólnie tak jak napisał silnik ten sam i to prawda krotka jedynka i ogólnie biegi krótkie, skrzynia w nim nielubi szarpnięć bo dostaje luzów na trybach i potem się biegi rozsypuje albo wałki ukręcają i też nie wiem jak routem wszystkie biegi w dół.Jak wcześniej pisałem nie spotkałem gościa kutry by ramę zgiął w nim lub połamał, a tym bardziej główka ramy nikomu nie odpadła co najwyżej mocowania silnika pękają elektryka siada , bagażniki się łamią i boczki plastikowe, przełączniki rozsypują i ogólnie silniki a rama pozostaje ok.
Ostatnio zmieniony ndz 09 mar, 2014 przez maciora1892, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KucaQ
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: KucaQ » pn 10 mar, 2014

maciora1892, starsze wersje WS'ów miały podobną ramę do GR'a.
Bayeriche Motoren Werke

maciora1892
Praktykant
Praktykant

Postautor: maciora1892 » pn 10 mar, 2014

KucaQ pisze:maciora1892, starsze wersje WS'ów miały podobną ramę do GR'a.

A to spoko, nie wiedziałem. :)

Wróć do „Mechaniczne”