Postautor: hornir » ndz 17 lip, 2011
Cześć. Niedawno w swoim kingwayu yamasaki zamontowałem silnik 110. Nie do końca jestem z niego zadowolony, bo nie może sobie nawet poradzić z dwusuwową 50-tką. Przyspieszenie jest w miarę dobre, ale tylko na niższych obrotach, bo od ok. 3/4 maksymalnych obrotów czuję, że nie przyspiesza tak fajnie jak na niższych obrotach a na 4biegu to nie rozwija max obrotów. Oczywiście silnik już dotarty. Chcę zamontować szersze kolanko, tylko czy to pomoże coś? I na jaką szerokość musiało by mieć to nowe kolanko, żeby nie blokowało nic. Dodam, że to oryginalne kolanko na tym zwężeniu ma 2cm, a poza zwężeniem 3cm średnicy. I z jakiej rury bym mógł zrobić nowe kolanko, żeby się nie robił dziury od gorąca. Mam niepotrzebne kolanko od jawki 50 i jego długość jest można powiedzieć takiej samej długości niż to oryginalne kolanko w yamasaki i z tego chciałem zrobić nowe kolanko, ale może być trochę za wąskie, bo ta rura ma 2,5cm średnicy, czyli większość kolanka by była węższa o 0,5cm, ale za to w miejscu gdzie jest zwężenie by było szersze o 0,5cm i nie wiem co robić. Pomożecie coś?