• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Gb street 88

Czyli to co ma wpływ na osiągi.
DominGB
Amator
Amator
Pojazd: GB Street

Gb street 88

Postautor: DominGB » sob 09 lip, 2016

Siemanko, zrobiłem w giebeku 88cc :) Ogólnie moc jest fajna i można powiedzieć, że dorównuję 110cc :) Mam zębatki 15/47 i wyciągam jakieś 85kmh bo niestety brakuje już dalej obrotów, a chciałbym z niego wykrzesać jak największą moc, więc teraz pytanie - jak? :) Większy gaźnik? Obecnie mam seryjny 19mm na dyszy 80 (miałem też 90) Jakie zębatki byście proponowali żeby też nie było zamułu we 2 osoby ? Bo na 15z dokręcił mi we 2 osoby też do 85 :) Myślałem nad daniem gaźnika pz22 ale nie wiem czy da mi coś do mocy lub przyspieszenia :D I ogólnie chciałbym mu wpakować zębatkę 17z ale nie wiem czy nie bedzie problemu we 2 osoby na 4 biegu :D Proponujcie co zrobić żeby wykrzesać z niego jak najwięcej mocy <cwaniak> z góry dzięki :)

benzerek
Uczeń
Uczeń
Pojazd: Benzer Shaft72

Re: Gb street 88

Postautor: benzerek » sob 09 lip, 2016

Ja na 72ccm mam 15/45 i nie narzekam we dwie osoby nawet idzie więc jak dasz 17/47 to powinno być optymalnie (zawsze możesz zredukować <tak> ) możesz dać tą wiekszą dysze ale czy różnice odkujesz to nie wiem moze niewielką jak jedzie 85km/h to już bardzo dobrze.
Ps. skąd masz 88cmm bo sam bym kupił <wnerw>

DominGB
Amator
Amator

Postautor: DominGB » ndz 10 lip, 2016

Miałem najpierw dysze 70, ustawiony największy poziom paliwa a i tak mu było mało :P Potem kupiłem 90 to znowu najmniejszy poziom, wczoraj założyłem 80 i na środkowy rowek ustawiłem iglicę i sądzę, że jest ok i przy okazji może mi spalanie zmaleje :)
Co do tego gdzie kupiłem 88 to jest to po prostu skracany cylinder 110 a całe 88 wyniosło mnie jakieś +/- 100 zł

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: Smolarek » ndz 10 lip, 2016

viewtopic.php?f=5&t=12381
Masz przyswój lekturę w sumie to i tak nie wszystko .
Mój zestaw który na kołach 17 cali przełożeniach 14/41 i przy dwóch osobach szedł pod górę do 75 , ana płaskim na koło to;
Cylek tak ścięty że tłok był na równo w GMP, głowica standard od 72 w wygładzonym i powiększonym dolotem. Króciec wypolerowany w środku fi22 gaźniki tu miałem dwa pz 19 i pz 20 , w pz 19 nie pamiętam co było bo itak docelowo mial być pz20 i tak : dysza główna 78/80 wyżej zalewa i nie daje vmaxa dysza od wolnych 32 nie większa bo będziesz pałował się z odpalaniem i problem z wyregulowaniem będzie a tak dajesz 1,5/2 obroty i latasz .
Jak coś to mam ten cylek jeszcze tylko musiał byś sobie tłok i pierścienia 52.4 do kupic i dotrzeć . jak coś to pisz ,a na pewno coś się pomorze.
http://www.ccwthariders.com/uploads/9/7 ... manual.pdf
a tu masz odpowiedni poziom paliwa nawet do pz 20/22 bo to te same gaziory tylko różnią się otworem wylotowym.

benzerek
Uczeń
Uczeń
Pojazd: Benzer Shaft72

Postautor: benzerek » ndz 10 lip, 2016

Przeczytałem 12 stron tego przekomazania sie uzytkowników i nic ciekawego sie nie dowiedziałem jak bd robił to sam to pomierze, dużo na tym 88cm przejeżdziłeś? Dużo awarii?

Smolarek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Postautor: Smolarek » ndz 10 lip, 2016

To fakt dużo pierdół ale bardziej chodzilo mi o to z czym walka byla i co zostalo zrobione. Na 88 jeździłem rok w sumie coś kolo 6000 tyś zrobilem. Najwiekszy problem miałem ze sprzegłem i uszczelką pod głowicą którą regularnie wywalało od strony rozrządu chyba z 10 razy to wymieniałem najlepiej by było wpakować tam miedzianą własnej roboty bo z Mls to szkoda zachodu. ze wzgledu na toze wyrobiło mi sie gniazdo łożyska wału i musiałem to naprawić postanowiłem skorzystać z okazji i wpakowałem 110 na aluminiowym cylku. Dopiero teraz w sumie po roku jazdy na 88 zostałem przyparty do muru ze sprzegłem i musiałem na gwałt to wzmacniać. Nie wiemco ci jeszcze moze sie przydać ale jak by co to pytaj.

DominGB
Amator
Amator

Postautor: DominGB » pn 11 lip, 2016

Ja na 88 w miesiąć zrobiłem już 1 tyś km i śmiga całkiem dobrze, tylko że na początku 7 razy wywaliło mi oring pod głowicą i nw czy to przez to że po skróceniu cyla nie wyfrezowali mi tego rowka jak w oryginale czy co :P 8 razem dałem jakiś cieńszy oring i trzyma w miarę ale cylinder zaczął sie pocić od dołu i to do tego stopnia, że nieraz nawet kapnie więc czuję, że niedługo trzeba będzie to rozbierać od nowa :/

to&owo
Junior Administrator
Junior Administrator
Pojazd: Ogar 900
Podziękował : razy

Postautor: to&owo » wt 12 lip, 2016

niektóre cyle tak mają, chyba bawet 110ccm, że nie mają tego rowka :p warto jest wlozyc tulejki ustalajace w cylinder, na to upg, a potem tylko dopchnac glowice. Wtedy oring ladnie sie uklada. Bo wiem ,że niektorzy wkladaja tulejki w glowice i na to upg i potem slabo to wychodzi. Mi sie pocilo przez ok. 300km, zostawilem i potem samo ustalo :p

Wróć do „Mechaniczne”