• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Silnik Moretti 125ccm + filtr powietrza

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Andron
Uczeń
Uczeń
Pojazd: Gb Sreet

Silnik Moretti 125ccm + filtr powietrza

Postautor: Andron » śr 06 sty, 2016

Cześć mam silnik Moretti 125ccm i na chwilę obecną założony mam org króciec i gaźnik.
Chcę założyć PZ 22 + króciec do niego przeznaczony, który otrzymałem z silnikiem.
Teraz moje pytanka:
1. w króćcu jest odpowietrznik w który niby ma wchodzić jakiś wężyk, zatkać go? chyba tak żeby nie leciało lewe powietrze.
2. Chce założyć też filtr powietrza http://allegro.pl/filtr-powietrza-stoze ... 09435.html
czy nie będzie się syfić itp. bo jeszcze taki http://allegro.pl/filtr-powietrza-stozk ... 63412.html

vxproplus
Majster
Majster
Pojazd: Router WS 50 MR'13
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Silnik Moretti 125ccm + filtr powietrza

Postautor: vxproplus » ndz 31 sty, 2016

Ten odpowietrznik w króćcu ssącym zaślep. A jeśli chodzi o filtr powietrza to nie mam przekonania do akcesoryjnych filtrów powietrza. Zależy co komu odpowiada, jednak taki filtr powinien być regularnie nasączony przynajmniej olejem silnikowym żeby ten pył się przykleił. Te filtry trzeba stosunkowo często obsługiwać tzn. myć potem nasączać a to wszystko przez brak obudowy i dość małą powierzchnię takiego filtru. Jeśli nie przeszkadza Ci hałas, częsta obsługa i umiarkowana elastyczność silnika a zależy na maksymalnej mocy to te filtry co zaproponowałeś będą jak najbardziej odpowiednie.

Wróć do „Pomoc”