• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Pomoc w doborze crashpadów

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
Nartivun
Weteran
Weteran

Pomoc w doborze crashpadów

Postautor: Nartivun » sob 25 sty, 2014

Siemka, ostatnio zdecydowałem, że kupię do mojego Zippka crashpady. W sumie posiadam tylko 2 miejsca, w które mógłbym je zamontować, ale zastanawia mnie, jaka będzie ich odpowiednia długość? Słyszałem że jak będą za długie to nie dobrze, a jak za krótkie to wiadomo że nie będą spełniać swojego zadania. Pozostaje jeszcze kwestia, czy śruba m6 będzie w stanie utrzymać motocykl podczas ślizgu? Crashpad byłby zamontowany przy pomocy śruby m6 o większej twardośći, przymocowany do ramy tą śrubą, która przechodzi jednocześnie przez plastiki. Pytanie, czy przy uderzeniu nic nie stanie się z plastikami, jeśli one będą się trzymać na tej samej śrubie co crashpad, a jak wiadomo podczas uderzenia siła która oddziałuje na śrubę jest duża. Prosiłbym o opinie osób, które może mają jakieś doświadczenia z crashpadami, lub mają jakieś potwierdzone informacje :)[/i]
OdwiedÂź mĂłj temat : Zipp PRO 125

Awatar użytkownika
Mikimi
Majster
Majster

Re: Pomoc w doborze crashpadów

Postautor: Mikimi » sob 25 sty, 2014

Wiesz co...weź sobie taką obejmę dorób z rury jakiejś grubej odetnij kawałek potem go na pół rozetnij czy tam kup coś takiego do tego dospawaj lub przykręć śrubami crashpady i zamocuj do ramy z obydwu stron...Crashpady przeprowadź przez owiewki...nie wiem wytnij w owiewkach dziury czy coś i wyprowadź tym miejscem crashpady a potem to skręć elegancko...tylko pamiętaj nie spawaj nic przy ramie czy coś bo osłabi ci to ją krytycznie...nie wiem czy zrozumiesz o co mi chodzi ale no jeśli nie to pisz...daj jakieś zdjęcia w jaki sposób ty chcesz to zamontować to ci podpowiem...i myślę że mój sposób będzie najlepszy ;)

Wróć do „Pomoc”