Witam mam problem z crossem 110 problem polega na tym że coś się tłucze w silniku na drugim biegu z 1 na 2 normalnie wbija tak samo przy redukcji jeździ praktycznie normalnie poza tym dziwnym hałasem..reszta skrzyni działa bez zarzutu jeżeli był by to pierwszy bieg nie robił bym problemów ale 2 jest dosyć często używanym biegiem.. Silnik w wersji bez rozrusznika układ skrzyni 0-1-2-3-4.Liczę na pomoc i czy nie obejdzie się bez zaglądania do skrzyni?
Wlasq najlepiej to jest rozebrać silnik i zobaczyć, może tak byc ze tryb od danego biegu jest uszczerbany i inaczej chodzi. Układu biegów nie zmienisz, musiała by byc inna skrzynia.
No a co ze skrzynią ? Na filmie jest pokazane jak ma być ułożony automat od skrzyni biegów czy w przypadku tego układu biegów automat będzie w tym samym miejscu ?
ReallY pisze:Wlasq, To samo jest jeśli chodzi o skrzynię, co ma rozrusznik do skrzyni
Myślałem że ten silnik jest inaczej zbudowany.
Edytuj posty! /KucaQ
Ostatnio zmieniony pt 10 sty, 2014 przez Wlasq, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierwszy raz masz do czynienia, rozumiem. Ale piszą Ci tu doświadczone osoby, które nie raz te silniki rozbierały, że to jest to samo, a ty dalej swoje.
I jeśli uważasz mój ostatni post za spinę, to pozdrawiam serdecznie
Uważasz że jesteś moderatorem to wszystko ci wolno ? napisali okej zrozumiałem więc zluzuj gacie chciałem się dowiedzieć co ze skrzynią dowiedziałem więc.