Postautor: razor500 » sob 12 paź, 2013
Witam. Wiem, że już były takie tematy ale jeszcze poza tym mam kilka innych niewiadomych. Wymieniłem w skuterze cylinder na 80ccm. Jeździł kilka dni ale nie do końca tak jak powinien. Gazu nie można było dać do końca bo go zalewało. Po tych kilku dniach któregoś razu nie chciał odpalić. Wyczyściłem świecę i odpalił na dotyk, ale nie wkręca się zbyt dobrze na obroty. Gaźnik był czyszczony, regulowałem poziom paliwa i kręciłem śrubką od mieszanki ale to nic nie daje. Skuter raz odpali, a po zgaszeniu nie pali bez czyszczenia świecy. Mechanik który pomagał zakładać cylinder twierdzi, że silnik jest wyeksploatowany i może mieć ,,przewiewy". Ten skuter ma zawirowacz spalin i króciec do którego idą 2 rurki. Po odpięciu tej rurki która idzie do zawirowacza skuter dostaje wysokie wolne obroty(wiadomo- lewe powietrze) i wkręca się ładnie, a mechanik twierdzi, że po odłączeniu tej rurki silnik powinien zgasnąć. Macie jakieś pomysły, bo muszę się przygotować, żeby w poniedziałek od rana zacząć działać, kupić ewentualne części i złożyć jeszcze tego samego dnia. Z góry wielkie dzięki.