• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Startor czujnik położenia wału

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
haharek123
Praktykant
Praktykant

Startor czujnik położenia wału

Postautor: haharek123 » czw 09 maja, 2013

Witam.
Czy miał ktoś styczność z czujnikiem położenia wału? Założyłem startor nowy w którym był czujnik sprzedawca zapewniał że wszystko będzie pasować a wcale tak nie jest.. Czujnik mija sie z wypustką na magnecie a co za tym idzie silnik po odpaleniu kręci się tylko do około 4,5-5 tys obrotów, do połowy manetki jest jazda a po połowie silnik się dusi. Jest to wina ewidentnie tego startora bo testowałem inny startor który się mijał tak jak należy z wypustką na magnecie i silniczek kręcił się jak należy. A po założeniu tego z ładowaniem robi sie już mniej ciekawie. Muszę to jakoś przerobić żeby było tak jak należy, czy ktoś już to robił? Bo myślałem żeby jakąś blaszkę dogiąć i dopasować ma ktoś inne pomysły?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ce8 ... 2eb15.html

Awatar użytkownika
Billy Corgan
Specjalista
Specjalista
Otrzymał podziękowań: razy

Re: Startor czujnik położenia wału

Postautor: Billy Corgan » czw 09 maja, 2013

Wywal cały ten czujnik i wlutuj stary.
Z tym też możesz pokombinować, bo z tego co widzę na zdjęciu to wypustkę na magnecie masz okrągłą, może uda ci się zamontować czujnik od spodu mocowań przez co będzie siedział głębiej.
Ostatnio zmieniony czw 09 maja, 2013 przez Billy Corgan, łącznie zmieniany 2 razy.

haharek123
Praktykant
Praktykant

Re: Startor czujnik położenia wału

Postautor: haharek123 » czw 09 maja, 2013

Właśnie taki sam mam plan jutro nagwintuję tą blaszkę i przykręcę go od spodu tylko nie wiem czy wtedy mi uszczelni simering, bo może staror nie dojść do kratera ale już tak myślałem że nawet bym to sylikonem wysokotemperaturowym zaciągnął , oby to chciało chodzić.

Wróć do „Pomoc”