• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Wachacz problem

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Shady84pl
Majster
Majster

Wachacz problem

Postautor: Shady84pl » sob 20 paź, 2012

Witam zauważyłem że w moim pro 50 jest niewielkie wgięcie na wahaczu dokładnie tam gdzie jest osadzony napinacz nie mogę go wyciągnąć ponieważ wgięcie jest do wewnątrz moje pytanie czy ma to wpływ na zębatkę tylną czy będzie łańcuch spadać czy zębatka będzie równo kręcić wokół własnej osi niemam jak sprawdzić ponieważ jestem w trakcie wymiany zębatki tylnej na nową ponieważ miałem nieprzyjemną sytuację
i starą nieźle mi pocharatało stąd też to wgniecenie może jakieś małe info jak to naprostować proszę o odpowiedź.

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Re: Wachacz problem

Postautor: Bubles » sob 20 paź, 2012

Shady84pl, Raczej tego już nie naprostujesz, też mam małe wgięcie na wahaczu. Jakoś nie przeszkadza mi to w użytkowaniu. Jak tak Cię to swędzi, to zainwestuj w nówkę :P

Shady84pl
Majster
Majster

więc rozumiem że nie zmieni to charakterystyki tylnej zębatki będzie kręcić prosto wokół własnej osi ?? nie chce mieć niespodzianek typu że z łańcucha spadnie itp
lub koło będzie krzywe chętnie bym zainwestował w nowy lecz to niemożliwe ponieważ przeczesałem całe allegro google itp nigdzie go niema .

Awatar użytkownika
Bubles
Weteran
Weteran

Postautor: Bubles » sob 20 paź, 2012

Shady84pl, U mnie nie zmieniło, a widać że wahacz dostał krzywiznę. (Zwłaszcza jak się patrzy "od tyłu"... bez skojarzeń). Nabiłem tak już z 6kkm? I ani razu mi łańcuch nie spadł. Raczej nie masz się co martwić.

Shady84pl
Majster
Majster

oki dziękuję za odpowiedź zasłużony browar już leci

Wróć do „Pomoc”