Witam was. Otóż mam problem z moim ventusem 72 ccm ponieważ od jakiegoś czasu pojawił sie problem. tym problemem jest strzał jeden z wydechu gdy przeciągnę motorek na biegu dłużej i zwalniam na biegu puszczając . Jadąc wieczorem spojrzałem do tyłu i z wydechy wyleciał mały ogień podczas strzału. Nie wiem czego to może być wina i proszę o radę.
Lewe powietrze. Sprawdź, czy kolanko dobrze dokręcone, czy króciec dobrze poprzykręcany. Jest to też spowodowane przelotowym wydechem, więc jak taki masz, to też to może być powód.
Ja mam zawory dobrze wyregulowane a i tak mi strzela z wydechu
Przykręć śrubkę od wolnych obrotów, bo po opuszczeniu manetki przepustnica z iglicą do końca nie opada i strzela. Przynajmniej u mnie tak było na pz19 Jeszcze pytanie czy strzeli raz czy po kilka razy?
Ostatnio zmieniony sob 12 maja, 2012 przez Olo, łącznie zmieniany 1 raz.
trololoxd, Kolego lewe powietrze ma i to DUZO ja mam zawirowywacz gdy nie jest zatkany to strzela jak posrany ale jak zatkam ani razu nie strzeli takze Cichy, ma racje
Jakby lewe łapał to by ch**owo chodZił, tak mi sie wydaje. Pozatym jaki to problem, przeszkadza to w czyms? Mi tez strzela i mi sie to podoba. A pozatym nie opuszczaj wiecej lekcji jezyka polskiego bo w jednym zdaniu 3 razy to samo słowo powtórzyć to porażka.
poprostu zaciąga powietrze nie przy króccu a miedzy kolankiem od wydechu a głowicą.
I następuje eksplozja. Jeżeli uszczelnisz już sie nie bd tak działo.
to sie dzieje gdy przeciągnę motorek np. 2 i 3 biegu i puszcze gaz przy 70 km/h a on zwalnia i po puszczeniu gazu mija tak 3 s i wtedy strzeli tylko raz .