Witam panowie założe temat nowy bo sie przyda komuś też zapewne kiedyś.Ciągle oczekuje odpowiedzi od kogoś kto już to rozbierał wachacz tylni czy przychodzi tam jedna tulejka czy dwie?Jak z wymiana czy cięzko i czy ta akurat podejdzie do mojego ogara 900 08 rok http://allegro.pl/tulejka-wahacza-romet ... 71259.html
Ostatnio zmieniony czw 29 mar, 2012 przez Wilku1122, łącznie zmieniany 2 razy.
wymiana to banał wystarczy odkręcić i wyjąc ośkę, wyjąc tą tuleję, wsadzić nową, wsadzić ośkę oraz skręcić tuleja jest jedna od str łańcucha a tuleja powinna podejść
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...
jedna tulejka lewej a druga z prawej.
Ja jak zmieniałem na poliuretanowe to musiałem wybijać oryginalne przecinakiem, co prawda wahacz już miał swoje lata, ale nie słyszałem, żeby one tak sobie wychodził. Przynajmniej w każdym normalnym motorze musisz wyjąć wahacz.
Każda tulej ciężko wychodzi, bez ciężkiego młotka nie podchodź, następnie musisz przeczyścić miejsce gdzie montujesz papierkiem ściernym, smarujesz tulej tawotem wbijasz i koniec. A wahacz chyba lepiej wyciągnąć. Nie wiem czy wgl dasz radę bez wyciągania. Tak dwie.
Ostatnio zmieniony czw 22 mar, 2012 przez choinka, łącznie zmieniany 1 raz.
choinka, No napewno będzie trzeba wyciągnąć jak dwie nic jutro zamawiam i zobaczymy co z tego wyniknie bo narazie to prawie bokiem juz latam takie luzy
Jak miałem komara (ogar 205) i wahacz tak samo był i też wymieniałem te tulejki byly z dwóch stron.
Tyle że tam trzeba było ciąć bo ośka nie chciała wyjść,ale u cb powinna zejść lekko.