mariusz1140, uja prawda karter jest tak samo od manuala
Lukas16, oj widzisz widzisz trza było do mnie pisać bo sam miałem z tym do czynienia ale moja sytuacja była inna bo ja miałem 2 i pół silnika
no więc widzisz kolego drogi jest następująca rzecz
Są 2 wersje silników i skrzyń biegów głównie chodzi o wałki
No więc tak
W tych chińskich 50ccm teraz postanowiono montować skrzynię na 4 łożyskach kulkowych tak jak i u cb bo te chińskie łożyska igiełkowe potrafiły się sypnąć w dość szybkim czasie a wystarczyło wymienił łożysko na lepsze a nie zmieniać skrzynię itd (sugestia do skośno okich)
No więc tak silniki 50ccm w roku 09 ogarach i tych pewnie nekadach itd posiadają 4 łożyska kulkowe na skrzyni przez co skrzynia także (wałki a właściwie wałek pośredni miał różnie rozmiary i kombinację)
silniki 110ccm i starsze 50ccm posiadają skrzynię oraz kartery osadzone na 2 łożyskach kulkowych i 2 łożyskach igiełkowych
Kurde zapomniałem kolejności kombinacji łożysk

ale chyba sobie przypomniałem
Był taki myk że w ten duży otwór w karterze na foto było wbijane łożysko kulkowe a tak gdzie nie możesz wbić było łożysko igiełkowe stąd różnica
Ogółem są 3 kombinacje ale nie chcę mi się opisywać więc nie dość że zmieniali skrzynie to i te kartery
Osobiście spotkałem się z wszystkimi 3 kombinacjami możliwe że jest ich więcej ale sie nie spotkałem nawet na necie
ale pal w to bo i tak nie zczaicie o co mi chodzi
Kolego
Albo zmieniasz jeszcze drogi karter i skrzynię na kombinację łożysk 2/2 albo musisz polować na taki karter jak masz oryginalnie
A ja bym twój karter spróbował załatać włóknem szklanym i żywicą xd
Ja 50ccm tak załatałem