• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Ogar 900 07r. światła

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Awatar użytkownika
meGaS
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontaktowanie:

Ogar 900 07r. światła

Postautor: meGaS » pt 15 lip, 2011

Jak w temacie mam problem ze światłami w ogarze 900 z 2007 roku. Otóż kiedyś wmontowałem wyłącznik świateł na kierownicy (tych małych) bo chciałem żeby te główne światła mocniej świeciły (bo jak wiecie w ogarach z 07r. światła są do du..) I jest taki problem że gdy włączam ogara to światła są a gdy przejadę z kilkaset lub kilkanaście metrów a czasem w ogóle to one przestają świecić. Nie wiem co jest grane ale sprawdzałem elektrykę i jeden kabelek był odpięty z kostki to go zategowałem (ale to jeszcze było wcześniej gdy światła wcale nie świeciły) i myślałem że to będzie po kłopocie. A jeszcze wcześniej bawiłem się przy włączniku świateł (na kierownicy z prawej strony) i myślę że dobrze go złożyłem. A bezpiecznik jest dobry (nieprzepalony). Co może być przyczyną? Pomóżcie bo nie mam już siły do tego :/ Może to wina regulatora napięcia? A akumulator też mam słaby ale to nie wpływało na światła bo mi świecą one prosto z magneta.
Ostatnio zmieniony pt 15 lip, 2011 przez meGaS, łącznie zmieniany 2 razy.

Spidi67
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: Ogar 900 07r. światła

Postautor: Spidi67 » pt 15 lip, 2011

Może żarówki wymień na lepsze? :)
<troll>

Rodey
Uczeń
Uczeń

Postautor: Rodey » pt 15 lip, 2011

Sprawdź gniazdka gdzie wkłada się żarówkę może kabelki się rozgrzewają i swarcie się gdzieś robi.

Awatar użytkownika
ZiomeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Postautor: ZiomeK » pt 15 lip, 2011

A ja się podłączę do tematu Megasa (Jeśli mogę) bo mam podobny problem.
Gdy odpalę moto to standardowo mam tylko długie światła. Krótkich nie ma. Dopiero po przejechaniu np 1km (lub zakręceniu silnika do odpowiednich RPM) przełączam na krótkie i są? Czym to może być spowodowane? Nie ma żadnych iskier na włóknie krótkich.
"Z religiÂą czy bez, dobrzy ludzie bĂŞdÂą postĂŞpowaĂŚ dobrze, a Âźli – Âźle, ale zÂłe postĂŞpowanie dobrych ludzi jest zasÂługÂą religii." - Steven Weinberg

Awatar użytkownika
jacus1994
Uczeń
Uczeń
Kontaktowanie:

Postautor: jacus1994 » pt 15 lip, 2011

Podobno w tych Ogarkach z 2007 rocznika była za mała cewka. Z tego co pamiętam musi składać się z sześciu zwojów, wtedy powinno być wszystko w porządku. Może wtedy naprawią się Wasze pozostałe problemy ze światłami...

P.S.
NIE WARTO WYMIENIAĆ ŻARÓWEK NA MOCNIEJSZE, BO TO NIC W TYM PRZYPADKU NIE DA.
Ostatnio zmieniony pt 15 lip, 2011 przez jacus1994, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
meGaS
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontaktowanie:

Postautor: meGaS » sob 16 lip, 2011

właśnie chciałem wymienić cewkę na 8-mio zwojową ale musiałbym dodatkowo wymienić dekiel bo w dwucewkowej jest inne mocowanie. A poza tym to nie wiem czy by spasowała bo w moim ogarze jest stara elektryka a w tych nowszych jest inna i może kable by nie spasowały? Na pewno wymiana żarówek nic nie pomoże. Rodey, może rzeczywiście kabelki się rozgrzewają i zwarcie się gdzieś robi. Muszę to sprawdzić ale tak mi się już nie chce tego rozkręcać :(
Ostatnio zmieniony sob 16 lip, 2011 przez meGaS, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Pomoc”