• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

zawory

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
lukiromet
Uczeń
Uczeń
Kontaktowanie:

zawory

Postautor: lukiromet » sob 11 cze, 2011

Cześć
czy wiecie jak to naprawic: jechałem na kole zgasiłem motor trzymałem go na kole zgaszonego potem ja go chce palic i go zalało chyba jechałem na pycha i nieodpalil postawiłem go i poten jade wrzuciłem 2bieg i mi zaczeło klekotac w cylindrze i kopnik zablokowało rozebrałem cylek i cylinder oraz tłok i pierscienie są w porządku ale: sciągnołem głowiece i zobaczyłem ze mi zawór wyszedł z głowici wcisnołem zawór i 2 razy kopnołem i dale zablokowany kopnik a jak odkrece przednią klape od głowicy tam gdzie są szpilki to moge kopaća jak zakrece cylek to blokuje kopnik i motor niepali wcale ;/ jak go odpaliłem z 2 to mi z wydechu bęzyna leciała oraz z filtra powietrza z wydechu poszedł biały dym wydaje mi sie ze to trzeba wyregulowac tylko zawory myśle ze to jakaś mała awaria wjęc prosze o pomoć

popraw post ,bo nic nie da się zrozumieć. używaj kropek ,przecinków //speeder
Ostatnio zmieniony czw 16 cze, 2011 przez lukiromet, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja go mam ja go pcham

Awatar użytkownika
choinka
Stały Bywalec
Stały Bywalec

Re: zawory

Postautor: choinka » sob 11 cze, 2011

PO pierwsze ogarnij się jak Ty to napisałeś? Nic nie rozumiem... wiem tyle kopkę masz zblokowaną ściągnąłeś najpierw cylinder następnie tłok z cylindrem a później głowicę ;d i miałeś w niej zawór otwarty wcisnąłeś go i złożyłeś silnik. A jak odkręcasz pokrywkę zaworów to nic nie rozumiem no po prostu nosi mnie... Jak zakręcisz cylinder?
Zapytam się tak wał się wgl obraca? Jeśli Zawór był otwarty tzn nie zamyka się co za tym idzie możesz go mieć pogiętego i coś ze sprężynami że nie zamykają zaworu. Krótko mówiąc masz głowicę do robienia ale sądząc po pisaniu raczej nie zrobisz tej głowicy bo jeśli nie umiesz dość dobrze opisać problemu to nie będziesz dość dobrze potrafił zrobić sobie silnika...
Opisz ten temat jeszcze raz bo nawet nie wiem jak to poprawić...

Wróć do „Pomoc”