• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Problemowe pytania laika :P

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Aspiryna
Praktykant
Praktykant

Problemowe pytania laika :P

Postautor: Aspiryna » pt 03 cze, 2011

Witam mam do Was parę pytań:

Po ilu km najlepiej zmienić pierwszy raz olej? Słyszałem że może to być 300 ale ja mam na przeglądzie po 500km przejechanych to zaplanowane i mówił mi w komisie żę na przeglądzie zmieni olej. Czy to dobry czas? Nie za pózno? Mam 4T 50ccm

Jak sprawdzić na bagnecie poziom oleju? Bo on u mnie jest caly w oleju. Gdzie on ma być? Mozecie wstawic rysunek lub zdjecie.

I od czego mógł się trochę zmienic glos moto? Moze sie zmienic z bardziej basowego na taki jakby to powiedziec skuterka 2t, szorstki glos od filtra powietrza? Moze to byc spowodowane zanieczyszczonym filtrem? Moze to jakas uszczelka w tlumiku albo cos w tym rodzaju?

ostatnie - znalalem pod spodem moto jakby jakas ciecz na 1 z czesci. nie wiem czy to ma tak po prostu byc czy moze z czego kapie, nie znalazlem zadnej dziury itp. zobaczycie w linkach.

Zdjięcia

Bagnet ( mozecie na nim zaznaczyc poziom oleju prawidlowy ) - http://imageshack.us/photo/my-images/269/bagnetjpg.jpg/

Znalezisko - http://imageshack.us/photo/my-images/86 ... 081lf.jpg/

Pozdrawiam :)
Ferro 202-4

Awatar użytkownika
Lukas995
Zasłużony
Zasłużony

Re: Problemowe pytania laika :P

Postautor: Lukas995 » pt 03 cze, 2011

Co do wymiany oleju to myślę że po 500km trzeba wymienić :)
Jeśli chcesz sprawdzić poziom oleju to robisz tak stawiasz moto żeby stało prosto , potem wyciagasz bagnet wycierasz go szmatką z oleju a następnie wsadzasz zakręcasz i wykręcasz i na samym dole bagnetu bd miał taką jakby miarkę i tam sprawdzasz :)
Ostatnio zmieniony pt 03 cze, 2011 przez Lukas995, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BeNeK
Stały Bywalec
Stały Bywalec
Kontaktowanie:

Postautor: BeNeK » pt 03 cze, 2011

Aspiryna, ta ciesz to sądzę że olej pochodzący z odmy jeśli masz takie cienką rurkę pochodzącą z odmy to odczep od filtra powietrza i puść pod silnik a dziurkę w filtrze powietrza zaklej lub czymś zalep

jeśli chodzi o bagnet to w ogarze ma być 3/4 tego kreskowanego pola u dołu ale nie wiem jak tam w tym twoim ale myślę że podobnie
Motocykl - uzaleÂżnia, pochÂłania czas i pieniÂądze, a czasem i nawet jest waÂżniejszy niÂż wÂłasna kobieta...

Pozdrawiam BeNeK
Lewa !!

Aspiryna
Praktykant
Praktykant

Postautor: Aspiryna » pt 03 cze, 2011

thx zamykac ;p
Ferro 202-4

Wróć do „Pomoc”