Witam
Od razu mówię, że nie wiem czy wybrałem dobry temat do tego typu potrzeby, jeśli nie, proszę o przeniesienie do właściwego.
Posiadam Rometa zxt 50 z przełożonym cylindrem 80 2016 rok. Problem w tym, że motor jako tako się zbiera z miejsca ale v max to jedyne 65 licznikowe, wydech nie jest seryjny. Motor kupiłem tydzień temu i nie wiem czy ma jakieś blokady czy co, pomoże ktoś? To powinno zbierać się lepiej i lecieć tak samo lepiej, widziałem nie jedną osobę która ma podobnego i v max ma o wiele większy, jedyne co jeszcze to mam koła szersze niż normalnie. Proszę pomóż ktoś

Mój kolega ma rometa zk czy tam zt50 i rozblokowany na seryjnym gaźniku i cylindrze jedzie na prostej 70km/h. Ja jadę po prostej max 60km/h. Z górki z wiatrem jadę max 70km/h ale to już max max max.
pisze:
, raczej mnie oszukano przy sprzedaży, a wiesz możę jaką srednice ma mieć cylinder 80cc bo sprawdziłbym i bym już wszystko wiedział. Poza tym mam inne pytanie, zauważyłem, że gdy na luzie dam na maxa manetke gazu to w pewnym momencie dochodzi do 7,5-8k obrotów i strasznie zacina, podobnie jest z jazdą tylko z tą różnicą, że na 4 biegu on nie przyśpiesza ani trochę