Nie wiem czy te forum obejmuje mój motor, ale też jest to chińczyk i ma wszystko podobne do reszty chińczyków więc chyba obejmuje. Mam kingwaya yamasaki. Niedawno zmieniłem w nim silnik na 110ccm. Przez ile km mam go docierać?(Już mam zrobione 600km). Przy ok. 500km przebiegu sprawdziłem vmax. Tylko 80km/h i co ciekawe i na zębatce przedniej 14z i 16z v max taki sam. Dlaczego tak jest? Co bym musiał wymienić i co mi da wymiana, bo zmieniłem sam silnik, resztę włożyłem od 50ccm. Jedyne dwie rzeczy jakie mi przychodzą do głowy to filtr powietrza i moduł.
A teraz trochę poważniejszy problem. Jak kupiłem silnik to miałem zębatkę zdawczą 14z. Po chwili zmieniłem na 16z. Ale wczoraj mi łańcuch spadł i połamała się trochę osłona od magneta. Żeby magneto nie było na wierzchu, założyłem osłonę zębatki zdawczej, ale łańcuch tarł o tą osłonę(osłonę lekko przerabiałem bo za duża była i nie mieściła się bo haczyła o ramę i łańcuch walił w tą osłonę nie tylko spodem ale i bokiem) Zmieniłem zębatkę na oryginalną i jest w porządku, ale problem polega na tym, że teraz ma kopa dobrego a vmax mały. A mi bardziej zależy na vmax bo dużo jeżdżę po ulicy i jak już dotrę to bym chciał jeździć ok. 80km/h ale przy troszkę niższych obrotach silnika, bo to denerwujące jak się długo jedzie na wysokich obrotach. Wydaje mi się, że jedynym rozwiązaniem by była zmiana tylnej zębatki. W tej chwili mam 50z. Chciałbym ok. 40z. Dużo jest zębatek 38z(też by mogła być) ale nigdzie nie mogę znaleźć takiej zębatki, która ma otwory na śruby i średnicę wewnętrzną takie, żeby do mojego motoru pasowało. Wie ktoś od jakiego motoru zębatka by pasowała do mnie, lub gdzie kupić taką zębatkę?

Oczywiście że przyjmiemy Ciebie tutaj 
ale znowu więcej jak 7tyś mi nię nie wkręca na czwórce mam nadzieje że to wina gaźnika