• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Problemy z osłoną korbowodu 139 fmb

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
PrzemekGB
Amator
Amator

Problemy z osłoną korbowodu 139 fmb

Postautor: PrzemekGB » śr 29 lip, 2015

Witam w swoim silniku zaobserwowałem wyciek oleju z lewej strony z osłona magneto. prawdopodobnie to cieknie z osłony korbowodu bo wszystkie oringi i założyłem nową osłonę korbowodu a problem nie znikł. Co mogę zrobić w tej sytuacji. Proszę o pomoc z óry wielkie dzięki.

Kubasz
Praktykant
Praktykant

Re: Problemy z osłoną korbowodu 139 fmb

Postautor: Kubasz » śr 29 lip, 2015

Mogło zrobić się pęknięcie którego nie zobaczysz gołym okiem, ja też tak miałem. Oczyściłem szmatką i zaciągnąłem czerwonym sylikonem i jak nowe.

kumpek20
Majster
Majster

Postautor: kumpek20 » czw 30 lip, 2015

PrzemekGB pisze:Witam w swoim silniku zaobserwowałem wyciek oleju z lewej strony z osłona magneto. prawdopodobnie to cieknie z osłony korbowodu bo wszystkie oringi i założyłem nową osłonę korbowodu a problem nie znikł. Co mogę zrobić w tej sytuacji. Proszę o pomoc z óry wielkie dzięki.

W dekielku co osłania rozrząd (za iskrownikiem) masz taki duży oring. Wymień go i daj troche sylikonu do około na dekielek (nie za dużo).

vxproplus
Majster
Majster
Pojazd: Router WS 50 MR'13
Otrzymał podziękowań: razy

Postautor: vxproplus » czw 30 lip, 2015

Podczas składania na nowym o-ringu warto posmarować go olejem. Kiedy nie jest posmarowany ten dekielek go przycina. Pod tym dekielkiem są także dwa mniejsze o-ringi pod otworami na śruby. Jak masz za duży luz na tym kole zębatym od rozrusznika to też będzie ciekło. Simmeringi obejrzyj dokładnie czy nie są stwardniałe, wytarte czy popękane.

Wróć do „Pomoc”