Witam, mam problem ze sprzęgłem. Kupiłem nowy silnik 125cc wszystko fajnie tylko biegi ciężko wchodzą i dość głośno. Postawiłem go na centralnej stopce odpaliłem, wrzucam bieg trzymam sprzęgło i koło się kręci. Nie wydaje mi sie żeby to było normalne. Próbuje regulować i nic ciągle to samo. Jak dokręcę za mocno na lince albo przy silniku to kopnik luźno chodzi i nie idzie odpalić. Pomocy nie wiem juz co z tym robić.
a kreciles ta regulacja pod pokrywką z prawej strony ?, jaki to silnik dokladnie ? to to 125 z allegro ? czy lifan, może olej jest kijowy dlatego ciągnie sprzęgło.
5Zigen, regulowalem tam. Silnik to moretti152fmh z allegro, olej platinum 10w40 polsyntetyk do motocykli 4t. Kręcenie na stopkach wyjasnione. A wie ktos jaki tam jest układ biegow? W ogarze mialem 1 w dół a reszta w górę.
Ostatnio zmieniony śr 01 kwie, 2015 przez racing123, łącznie zmieniany 1 raz.
powiem ci tak, to jest 110ccm, i to silnik z strasznie słabym sprzęgłem jeżeli kreci na stopkach to nic sie nie dzieje, ale sprzegło nigdy idealnie nie bedzie działać, a zobaczysz co sie bedzie działo jak go dobrze rozgrzejesz