Siema tak więc to mój kolejny problem a mianowicie. Jechałem wczoraj w deszcze (brak przodniego błotnika) zrobiłem koło 10 km Ogar zaczął przerywać na dużych obrotach i tracił moc na każdym biegu po dalszej jeździe do domu zgasł mi w drodze do domu i już nie odpalił. Zauważyłem olej ale to w okolicach zębatki na karterze. Cały moduł zapłonowy i kable są w oleju nwm czy to ma coś do rzeczy. Pchałem go z bratem i nie chce odpalić ale strzały z tłumika podczas pchania są nwm skąd? Tak jakby chciał odpalić ale nie może. I tu moje pytanie co to może być iskre ma... Pomocy!
Wyczyść i wyreguluj przerwę na elektrodach świecy wiem że ma iskrę ale u mnie też się działo tak jak u ciebie. Ale nie miałem oleju w kablach a jak to nie pomoże to wyczyść gaźnik bo woda mogła dostać się do środka. Oraz zerknij do zaworów Ale przede wszystkim wyczyść ten olej
Ostatnio zmieniony pn 30 mar, 2015 przez pietruszka00011, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak błotnika nie masz to deszcz leciał gdzie popadnie. Cewka wn, fajka z przewodem, świeca, no i mogła Ci się woda do filtra dostać i zassać do gaźnika, przeczyść go.
Miałem identyczną sytuację w trakcie ulewy. U mnie padł moduł. Głęboko schowany w suchym miejscu. Może CWN dało na niego spięcie bo cewka była na wierzchu. Trasa, otwarta przestrzeń, żadnego drzewa i olbrzymia ulewa. Pierdziu, nie jeżdżę już w deszczowe dni.
Pany sprawdzałem moduł zapłonowy i działa jak należy. Więc moduł odpada ale zauważyłem pewien wąż wchodzący do silnika:
jest przy samym silniku rozcięta z jakieś 5cm w górę nie widać tutaj tego ale tak jest. To jest ta rurka:
Nwm czy to ma jakieś znaczenie co do mojego problemu ale nwm...Czekam na wasze wpowiedzi
A i pytanie czy ten moduł powinien mieć tu jeszcze jakiś kabel czy nie?
To tak. Ostatnio kolega mi powiedział, że jak w ten deszcz od niego jechałem to mi tylne światło migało jak głupie i po drodze mi zgasł jak pisałem. Coś nei tak z elektryką, moduł? czy co?
Chyba nie spaliło. Kompresja słaba. Leciutko się zaczęło kopać. Nie muszę się nawet zabierać żeby koło na biegu się ruszyło. Rozbieramy i sprawdzamy zaworki, pierścienie and uszczelki xD Chyba że coś jeszcze mam sprawdzić pany?