Witam,
Bardzo Proszę o pomoc tylko fachowców i profesjonalistów. Proszę o rzeczowe odpowiedzi.
Motor ma przebieg 1000km i był prawidłowo docierany.
nie ma problemów z odpalaniem.
Benzer Yanke dobrze rozpędza sie na pierwszym, drugim i trzecim biegu, obroty jak i prędkość jest prawidłowa.
Problem występuje jak z piegu trzeciego przy prędkości np 60km/h przełączam na bieg czwarty, automatycznie prędkość spada do 40-45km/h i obroty na poziomie 4000, manetka gazu na maksa i nic.
to jest najlepsze że nawet na dwójce i trójce są super obroty i prędkości a dosłownie motor na 4 biegu jest zamulony.
stwierdziłem iż może być zablokowany ma module zapłonowym.
wiec zakupiłem moduł zapłonowy odblokowany.
http://allegro.pl/show_item.php?item=5097646442
na tym module zapłonowym odblokowanym Benzer Yanke zachowuję się tak samo czyli brak mocy i prędkości na czwartym biegu.
Pytania:
1. Czy zakupiony moduł może być nie odblokowany? Czy kupić np 15 modułów i sprawdzać czy na jakimś będzie motor odblokowany i będą prawidłowe osiągi na 4 biegu?
2. A może występuje jakaś inna blokada w Benzer Yankee? np w gaźniku czy też od strony elektronicznej?
3. może wymienić dyszę??
Proszę o wskazówki podpowiedzi bądź też porady jak ten problem rozwiązać.
Zdaje sobie sprawę że profesjonalny serwis może ściągnąć taką blokadę ale szkoda mi kwoty 300zł wolę ją zainwestować w paliwo do motoru.
Dziękuje z góry za pomoc
Pozdrawiam