• Administrator
  •  

Pomóż nam utrzymać forum i wyłącz blokowanie reklam <moto>

Wibracje 110 cc

Masz jakiś problem ze swoją maszyną? Pisz a my postaramy się pomóc
Czarek
Uczeń
Uczeń

Wibracje 110 cc

Postautor: Czarek » sob 29 lis, 2014

Witam.
Kupiłem motorower Leone jeździłem rok na 50 cc tydzień temu oddałem do mechanika i wymienił mi cały silnik na 110 cc. Silnik czuć że ma moc zbiera się i wg ale ma straszne wibracje już przy 5 tyś obrotów nie słyszę nic oprócz brzęczenia plastików i czego tam jeszcze.
Jak mogę chociaż trochę zniwelować te wibracje i czy po dotarciu się trochę zmniejszą.

michcio6723
Uczeń
Uczeń

Re: Wibracje 110 cc

Postautor: michcio6723 » sob 29 lis, 2014

Możesz podłożyć gumy pod mocowania plastików(weź dentkę i do dzieła :D). Zmień zębatki jesli masz seryjne a od dotarcia to wibracje nie zależą, zresztą to nie yamaha prędzej yamasaki :D

Czarek
Uczeń
Uczeń

Postautor: Czarek » sob 29 lis, 2014

Możesz podłożyć gumy pod mocowania plastików(weź dentkę i do dzieła :D ). Zmień zębatki jesli masz seryjne a od dotarcia to wibracje nie zależą, zresztą to nie yamaha prędzej yamasaki :D
michcio6723 pisze:

No wiem, że muszę zmienić zębatki ale ten mechanik mówił mi że ta zębatka czyli 14 z z przodu jest najlepsza i na niej przyśpieszał do 80-85 km/h tyle że gaźnik jeszcze oryginalny od 50 a moje aktualne przełożenia to 14/52 lub 51 nie jestem pewny a czy twardsza śruba mocująca silnik też coś poprawi ?

michcio6723
Uczeń
Uczeń

Postautor: michcio6723 » sob 29 lis, 2014

Załóż na przód co najmniej 15, na tył w granicach 40 i będzie ok. Twardsza śróba wg mnie nic nie da chyba żebyś dał jakiś gumowy przewód na sróbe i rozwiercił kartery ale chyba sa za cienkie.

Wróć do „Pomoc”